De pe blogurile politicienilor

Liberalul Bogdan Olteanu cere comisie de anchetă pentru Udrea şi demisia lui Andronescu

Deputatul PNL Bogdan Olteanu se pronunţă pentru crearea unei comisii parlamentare de anchetă şi în cazul ministrului turismului, Elena Udrea, după modelul experimentat deja cu succes în cazul Ridzi. Mai mult, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor mai susţine că ar cam fi vremea ca ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu să demisioneze.

Liderul PNL a mai spus şi că organizarea unei comisii parlamentare de anchetă, în cazul Ridzi, a fost o idee bună şi că Alina Gorghiu a stabilit un standard foarte înalt pentru orice comisie viitoare.

,,E adevărat ca mistreţii aleargă prin curţi guvernamentale şi, de aceea, succesul Comisiei Ridzi trebuie dus mai departe. E vremea unei Comisii Udrea, cu siguranţă. N-aş spune că fructul s-a copt, ci că s-a trecut demult şi a prins miros urât. Iar ca anvergură, vorbim de cel puţin un ordin de mărime în plus. Eu o propun. Rămâne să vedem cine are curajul sa intre în ea şi cine e în stare să o conducă", propune Olteanu pe blogul său.

Liberalul se mai pronunţă şi pentru o demisie a ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu. "E vremea unei demisii Andronescu. Aici nu cred că mai e cazul de anchete, doamna ministru are grijă să îşi strige făptuirile prin pieţe publice. Şi, dacă nu am auzit de probleme cu bani, precum în cazul ministreselor pedeliste (e mai corect cotroceniste?), de haos şi de atâtea încurcături ne ţiuie urechile. Poate găseşte PSD un ministru care să facă politici publice, în loc de politizare şi scandal", mai scrie deputatul PNL.

În opinia lui Bogdan Olteanu, activitatea Comisiei Ridzi a convins că o comisie parlamentară poate să ancheteze şi, în ciuda celor care au refuzat să răspundă şi au blocat piste, să descopere lucruri grave.

,,Poate că nu am descoperit tot ce era de descoperit şi, de aceea, punem la treabă purtătorii de armă acolo unde mai e de cercetat. Dar am descoperit lucruri grave, le-am dovedit cu acte şi declaraţii şi am găsit oamenii care le-au săvârşit. Pe unii îi suspectam de fapte penale şi propunem Parlamentului să acţioneze ca atare", mai afirmă Olteanu.

C.B.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5