Ultima modă în Parlament, comisia de anchetă

Febra comisiilor de anchetă este abia la început în Parlamentul României. După circul mediatic desfăşurat în jurul comisiei care anchetează activitatea Ministerului Turismului, noi comisii par să se profileze la orizont.

Liberalii cer anchetarea lui Berceanu

Liberalii spun că Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, este unul dintre cei mai incompetenţi miniştri pe care i-a avut România şi ar putea cere constituirea unei comisii de anchetă în cazul său. Acest lucru a fost confirmat şi de deputatul PNL Ioan Ţintean, preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene a PNL Bistriţa-Năsăud.

„Odată cu începerea sesiunii de toamnă, probabil, se va convoca comisie de anchetă în cazul ministrului Radu Berceanu”, a spus Ioan Ţintean.

Potrivit deputatului PNL Ioan Ţintean, conflictele de interese şi nepotismul se întâlnesc la tot pasul în compania de stat CFR aflată în subordinea Ministerului Transporturilor.

Liberalii acuză conducerea Ministerului Transporturilor de faptul că, sute de milioane de euro se scurg spre câteva companii care modernizează vagoanele de călători fabricate în anii ’60. La o primă strigare, onorată cu o singură ofertă, SNTFC „CFR CĂLĂTORI” SA a acordat, pe 15 iulie, serviciile de modernizare a 400 de vagoane de clasa a doua către societatea Remar Paşcani. Miza acestui contract este de 699.400.000 de lei fără TVA, adică aproape 200 de milioane de euro cu TVA inclus.

Comisii peste comisii

Pe de altă parte, democrat-liberalul Gheorghe Flutur declara luni, la sfârşitul şedinţei BPN, că va cere, împreună cu colegii săi, anchetarea membrilor comisiei Udrea care au apărut în înregistrările date presei săptămâna trecută.

Nu doar parlamentarii sunt vizaţi de comisiile de anchetă. Chiar şi fratele preşedintelui, implicat recent într-un scandal legat acţiunile pe care le deţinea la o firmă care se ocupa cu comerţul de armament, ar putea să fie anchetat. PSD va solicita formarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru Mircea Băsescu, în cazul în care şi PNL va formula o astfel de solicitare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5