Împărăţia liberală

Pierderea alegerilor poate însemna haos sau reînnoire. Doar de cei care au pierdut alegerile depinde ce anume aleg dintre cele două variante. De obicei, cei care pierd alegerile, mai ales reprezentanţii acelor care au pierdut îşi dau demisia, asta doar în cazul în care sunt oameni de onoare, sau sunt demişi.

Un alt fenomen care se petrece atunci când unii pierd alegerile este strâns legat de nevoile personale ale celor care ,,nu se mai regăsesc” în actuala formulă de conducere a partidului. Aceştia din urmă pleacă spre alte funcţii, în care vor să se afirme sau să câştige.

Zbucium interior sau gheare şi dinţi încleştaţi

O filială fără ,,cap” oficial, condusă de un interimar, dar cu un fost ,,cap” care nu are linişte, şi vrea să demonstreze tuturor că nu a fost exclus din partid, şi în adâncul sufletului a rămas un liberal convins. Cam aşa arată în ultima perioadă organizaţia PNL Bistriţa-Năsăud.

Interimarul, Ioan Ţintean, este acum deputat, în timp ce ,,fostul”, Ioan Turc, conduce acum Registrul Comerţului. Ambii au intrat într-o campanie electorală, fără emfază şi fără a fi susţinuţi de un partid puternic. Cei doi au muncit aşa cum au ştiut mai bine pe mulţi bani şi pe foarte mulţi bani.

Când a venit momentul numărării voturilor, a intervenit soarta, care ca şi în cazul desenaţilor i-a ajutat, iar sistemul electoral românesc i-a permis liderului interimar, Ioan Ţintean, să ajungă deputat în Parlamentul României, iar, fostului lider, Ioan Turc, să fie sancţionat de conducerea partidului prin demitere, şi să dispară o vreme din vizorul public.

De curând, tot printr-o conjunctură, Ioan Turc a ajuns să fie din nou responsabil de funcţii, tocmai la Registrul Comerţului, aflat în subordinea Ministerului Justiţiei, într-un Guvern PDL-UDMR. Deşi îi place să fie liberal în continuare, nu a suflat un cuvânt despre cum a ajuns în curtea duşmanului.

Asta demonstrează că Ioan Turc e un maestru al negocierilor cu Ioan Oltean, vezi şi episodul în care au fost trasate colegiile uninominale, şi Ioan Turc nu s-a lăsat de politică, şi vrea în continuare să deţină influenţă în partid.

Ideologie sau profit? Cert e că pe alocuri, organizaţia judeţeană PNL B-N este atât de slabă şi dezorganizată încât li se vâră pe gât ,,liberali” reinventaţi care mai vor şi funcţii în partid. Un lucru e cert, liberalii sunt în tot şi în toate.

Ce mai, împărăţie liberală...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5