Liberalii, între interimate şi reorganizare
-
View the full image
foto
Joi, liberalii din judeţul nostru s-au întâlnit în cadrul Delegaţiei Permanente, şedinţa nefiind una fără scântei, potrivit unor surse. Motivul a acelaşi care a generat scandaluri în majoritatea organizaţiilor de partid: rezultatele obţinute la alegerile europarlamentare. Astfel, au fost dizolvate forurile de conducere a 14 organizaţii locale (Prundu Bârgăului, Feldru, Lechinţa, Maieru, Matei, Reteag, Rodna, Bistriţa Bârgăului, Teaca, Ilva Mare, Târlişua, DUMITRA, Beclean, Ciceu-Giurgeşti), urmând ca până la organizarea alegerilor, conducerea să fie una interimară. Cu Ioan Ţintea, preşedinte interimar al organizaţiei judeţene, Florin Găurean, secretar coordonator, Dorin Dobra, director de reţea electorală, PNL B-N se pregăteşte de intrare în cursa campaniei pentru alegerile prezidenţiale.
Lupte interne în PNL
În acest moment organizaţia judeţeană PNL Bistriţa-Năsăud nu este scutită de lupte interne pentru şefia partidului: pe de o parte Ioan Ţintean şi susţinătorii săi, pe de altă parte fostul preşedinte Ioan Turc, care a fost exclus din partid pe o perioadă de maximum un an şi care aşteaptă rezolvarea contestaţiei de la centru.
În cadrul Delegaţiei Permanente, discuţiile au fost destul de aprinse: S-au adus reproşuri privind implicarea în campanie, s-au acuzat de trădare, iar concluzia a fost că este nevoie de o reorganizare.
„Este clar că atunci când un preşedinte este înlocuit, există urme de păreri de rău, de regrete (…) fac politică de 19 ani, am participat la înlocuirea lui Dorin Popescu, a lui Sabin Ilieşi în partid, am prea mare experienţă, ca să mă las intimidat când se agită 2-3 colegi”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, Ioan Ţintean, preşedintele interimar PNL B-N.
Ţintean a pledat pentru un nou început, cu oameni care să înţeleagă cu adevărat miza alegerilor din toamnă. Referitor la fostul preşedinte Ioan Turc, Ţintean a spus că dacă acesta va continua cu şicanarea filialei, va cere repunerea în discuţie a situaţiei sale, şi ar putea merge într-acolo până la excluderea totală din partid.
Interimate peste interimate
Până la găsirea persoanelor care să preia frâiele conducerii, organizaţiile locale şi de tineret vor funcţiona cu interimari. La organizaţia municipală de tineret, preşedinte interimar este Adrian Ştef, iar la organizaţia judeţeană TNL, lider este Samuel Coman.
Organizaţia Municipală PNL va fi condusă până la alegerile din 7 august de către Viorica Calo, iar în Biroul Municipal Interimar au fost alese 21 de persoane.
„Avem un birou lărgit cu oameni cu potenţial financiar care au stat în aşteptare”, a subliniat deputatul PNL Ioan Ţintean.
În data de 7 august, PNL Bistriţa scapă de interimat. În prezent organizaţia municipală este condusă de şeful interimar, consilierul local Viorica Calo. Şefia PNL Bistriţa mai este râvnită de Dan Molnar, Andrei Rusu. Dorin Dobra şi-a manifestat oficial retragerea din cursă, odată cu dobândirea noi sarcini, şi anume cea de director de reţea electorală.
Strategia PNL pentru prezidenţiale, votul negativ la persoană şi votul de simpatie
După această reorganizare, liberalii lui Ţintean par decişi să obţină un scor bun la prezidenţiale. Cel mai convins de acest lucru este însuşi preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, Ioan Ţintean, care a declarat că are certitudinea că va putea conlucra cu toţi colegii, şi nu are nicio îndoială că nu va putea scoate un scor bun.
„Vom avea o campanie în care ne vom confrunta cu lipsa fondurilor, care sunt mult mai reduse decât ale PSD-ului şi PDL-ului, dar ataşamentul meu faţă de oameni, deplasările în teritoriu mi-au dat ceea ce sunt azi (…) am certitudinea că voi putea să conlucrez cu toţi colegii (…) ne bazam pe un vot negativ la persoană şi pe votul de simpatie „, a spus deputatul liberal.
Pus pe fapte mari este şi Dorin Dobra, recent ales director de reţea electorală. Dobra a spus că, în campania pentru prezidenţiale, liberalii vor deveni pragmatici, şi vor încerca să câştige alegerile cu electoratul care a refuzat să voteze la europarlamentare.
„Pentru prezidenţiale, nu numai că vom lupta cu armele cu care ne-au întrecut contracandidaţii noştri, dar vom şi depăşi pragul lor. Vom trece la sondarea opiniei publice până în 15 septembrie, vom desemna 2-3 responsabili pentru fiecare secţie de votare (…) ne propunem obiective care sunt cuantificabile. Ca filozofie politică electorală subscriu candidatului la preşedenţie, în sensul că vom putea câştiga alegerile cu cei care au lipsit de la vot. Cade în sarcina noastră să îi aducem la vot (…)vom depăşi campania ,,door to door” cu găletuţe, şi o vom face profesional, şi cu rezultate precise”, a precizat Dorin Dobra.
Una peste alta, istoria modernă a PNL pare deprinsă din operele lui Shakespeare, iar viitorul acestei organizaţii arată destul de anevoios.
Adaugă comentariu nou