PNL ţinteşte Primăria Bistriţa

De departe cei mai încântaţi de rezultatele alegerilor prezidenţiale au fost liberalii bistriţeni. Deşi PNL nu a reuşit să îşi ducă preşedintele în turul doi de scrutin, liderii de la Bistriţa se bucură de rezultatul nebănuit de mare obţinut în municipiu (21% ) şi se gândesc la un eventual candidat pentru Primăria Bistriţei în 2012.

Pe aceştia i-au mulţumit procentele obţinute în judeţ şi i-au încântat cele „culese“ din ştampilele bistriţenilor. În culmea fericirii, liderul organizaţiei municipale a PNL, Gelu Muthi, se gândeşte deja la un candidat PNL pentru Primăria Bistriţa, pe care să îl arunce cu încredere în cursa alegerilor locale din 2012.

„PNL vrea un primar în Bistriţa! Urmează să facem o analiză de detaliu, pe fiecare obiectiv în parte, după care vom încerca să ne pregătim următorii paşi. Am avut o problemă în ceea ce priveşte cartierele Bistriţei, şi vreau să vă spun că pe viitor vom încerca să ne concentrăm mai multe pe cartiere (…) Campania la nivel de municipiu, la fel ca şi campania la nivel naţional, s-a caracterizat prin bun-simţ. Resursele noastre au fost scăzute, dar toţi am depus o muncă susţinută. Cu această ocazie le mulţumesc cetăţenilor care au investit în Crin Antonescu, şi vreau să le spun că, nu îi va dezamăgi. Diferenţa între PNL şi PSD în municipiu a fost de peste 400 de voturi, ceea ce ne poate determina să avem pretenţii de primar pentru Bistriţa. Dacă vom avea un candidat corespunzător, vom reuşi să avem un primar liberal”, a declarat entuziast Gelu Muthi, preşedintele PNL Bistriţa.

Ceva mai cerebral în declaraţii s-a dovedit directorul de campanie, Dorin Dobra, care a precizat că, este cel mai bun rezultat obţinut de PNL la nivel de municipiu.

„Rezultatul obţinut, 21% din voturile alegătorilor, se datorează în primul şi primul rând, candidaturii lui Crin Antonescu şi a valenţei lui, aproape exclusiv urbane. Acest procent nu a putut fi atins însă, fără pasiunea şi efortul pe care această organizaţie tânără le-a depus”, a precizat Dorin Dobra.

Satisfacţii şi mulţumiri în declaraţiile liberalilor bistriţeni

La rândul lor, Sorin Hangan, Crin Pântea, membri în Biroul Municipal al PNL, dar şi liderul tinerilor din organizaţia municipală, Dan Costin, au ţinut să mulţumească bistriţenilor pentru votul de duminică.

„Mulţumesc foarte mult bistriţenilor, care au demonstrat că se pot mobiliza atunci când oferta noastră este cea potrivită. În egală măsură mulţumesc şi echipei mele de la municipiu, fără de care acest rezultat nu ar fi fost decât un vis frumos”- Sorin Hangan.

„A fost o campanie elegantă, chiar dacă, noi, consilierii, am avut uneori discuţii tensionate în Biroul Municipal (…) Pentru mine, procentul obţinut înseamnă în principal o obligaţie pentru viitorul partidului, bistriţenii demonstrându-mi că pot simţi liberal atunci când te întâlneşti cu ei faţă în faţă, fără nici măcar un fular galben (…) Cu această nouă organizaţie, vom reuşi să avem rezultate deosebite”- Crin Pântea.

„Mulţumesc tinerilor din organizaţia municipală care s-au implicat în această campanie. Colegii mei din organizaţia de tineret sunt nişte oameni deştepţi, cu potenţial politic. Vreau să le mulţumesc şi colegilor din Biroul Municipal, care ne-au tratat cu respect. De asemenea, am reuşit să colaborăm cu colegii mai tineri din PDL şi PSD, deşi pe poziţii diferite”- Dan Costin.

Consilierul judeţean Dorin Popescu a apreciat şi el, procentajul obţinut de colegii mai tineri din organizaţia municipală a PNL, dar a recunoscut că, în Bistriţa candidatul Crin Antonescu a făcut scorul.

„Este prima dată în istoria PNL, când la nivel de municipiu discutăm pe picior de egalitate. Am beneficiat de un candidat excepţional. Din păcate, România a pierdut şansa de a avea un altfel de preşedinte, un preşedinte care reuşeşte să iasă din tiparele politicii româneşti. Sunt convis că peste cinci ani de zile, Crin Antonescu va ieşi preşedinte (…)PNL este un partid foarte puternic pe municipiul Bistriţa”, a conchis Dorin Popescu.

Liberalii au promis că nu vor lăsa garda jos şi vor face o analiză serioasă la nivel de municipiu şi judeţ, iar acolo unde va fi cazul vor lua măsuri administrative. De precizat, că în majoritatea comunelor liberale, primarii şi consilierii locali nu şi-au atins obiectivele electorale stabilite înaintea alegerilor.

Totuşi, directorul de campanie, Dorin Dobra a ţinut să-i felicite pe primarii din Spermezeu, Romuli şi Urmeniş care au obţinut rezultate foarte bune în primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5