Calculele lui Botiş: „Sper ca liberalii să voteze candidatura lui Traian Băsescu”

Înaintea turului II al alegerilor prezidenţiale, democrat-liberalii bistriţeni au ieşit la vânătoare de voturi, ţinta fiind electoratul lui Crin Antonescu.

Preşedintele interimar al organizaţiei municipale a PDL Bistriţa, deputatul PDL, Ioan Nelu Botiş, a reluat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, vechea teorie potrivit căreia dreapta a câştigat alegerile din 22 noiembrie, astfel încât liberalii ar trebui să aibă înţelepciunea de a ţine cont de acest semnal. Botiş a vrut să fie mai mult decât original în expunerea sa, şi a adus în acest sens, un crin, precizând:

„Dacă acest crin va fi udat cu voturile liberalilor, va rămâne la fel de proaspăt şi frumos. Sper ca liberalii să voteze candidatura lui Traian Băsescu”, a spus deputatul PDL Ioan Nelu Botiş.

Întrebat dacă PDL are până în momentul de faţă vreun semnal din partea PNL, Botiş s-a mărginit să răspundă că a avut doar o întâlnire cu câţiva colegi liberali, printre care consilierul judeţean Dorin Popescu, Mihai Mureşan, Gelu Muthi, liderul tinerilor din municipiu, Dan Costin, iar trendul discuţiilor era în favoarea susţinerii candidaturii lui Traian Băsescu.

„În 6 decembrie, putem atârna securea şi ciocanul pe perete sau putem aduce voturile lui Crin, ca să-l putem păstra proaspăt. Trendul discuţiilor purtate cu colegii liberali a fost în favoarea susţinerii candidaturii lui Traian Băsescu. Cel puţin, tinerii din PNL m-au asigurat că ne vor sprijini”, a spus Botiş.

Deranjaţi de anunţul lui Crin Antonescu, conform căruia PNL exclude susţinerea lui Traian Băsescu în finala pentru Cotroceni, democrat-liberalii au marşat pe ideea că este puţin probabil ca electoratul acestui partid să pună ştampila pe Vanghelie sau Iliescu.

Purtătorul de cuvânt al PDL Bistriţa, Alexandru Uiuiu, l-a acuzat pe Antonescu de faptul că ar comite o gravă eroare politică, crezând că îşi poate negocia voturile.

„Îl cunosc personal pe Crin Antonescu, încă de când eram membri ai Alianţei Civice, iar declaraţiile lui nu mi s-au părut potrivite în contextul în care vrea să facă politică pe termen lung (…) În ceea ce-i priveşte pe bistriţeni aşteptăm o solidarizare a liberalilor pentru viitorul liberalismului pe termen lung. La stânga găsim demagogie socialistă, în schimb, în personalitatea lui Traian Băsescu găsim o voinţă autentică, dublată de experienţă şi trăire”, a declarat Alexandru Uiuiu.

PDL vrea şi cu UDMR

Pentru orice scenariu, PDL curtează şi UDMR. Consilierul municipal PDL Alin Seserman a ţinut să menţioneze că,în Transilvania, PDL a obţinut cel mai bun scor din istoria sa, şi se bazează foarte mult pe voturile liberalilor şi ale maghiarilor.

„Avem multe primării PDL, cu viceprimari UDMR sau PNL, unde colaborarea este foarte bună”, a explicat Alin Seserman.

Cei mai importanţi pioni democrat-liberali de pe scena bistriţeană au precizat că în cazul unui sprijin venit din partea liberalilor, pot vorbi despre izbânda dreptei în municipiul Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5