Deputatul PNL Ioan Ţintean ar vrea din nou cu PDL…dar cu Blaga la conducere

Unii parlamentari PNL nu ar zice NU refacerii Alianţei D.A. (PDL+PNL). Atras de idee este şi preşedintele PNL B-N, deputatul Ioan Ţintean, mai ales, după ultimatumul dat de Ţintean, PSD, atât la nivel local, cât şi la nivel naţional.

,,Conjunctural ne aliniem cu PSD la înlăturarea guvernului, însă, politicile noastre sunt diferite. Noi avem, în mod clar, o politică de dreapta, pe care o urmăm, şi în următorii ani vrem să o consolidăm, să facem o dreaptă românească şi principalul adversar al PNL va fi PSD. Deocamdată, nu găsim soluţii pentru că PDL este un partid aservit în totalitate lui Traian Băsescu şi nu se văd nici intenţii de delimitare a reprezentanţilor PDL în raport cu preşedintele României. Probabil, după ce va prelua conducerea Vasile Blaga, să vedem ce se va întâmpla”, a declarat deputatul PNL Ioan Ţintean, vineri, la întâlnirea cu jurnaliştii.

El a mai spus că în acest moment principalul impediment în derularea negocierilor între PNL şi PDL este chiar preşedintele României Traian Băsescu, care deţine controlul absolut asupra democrat-liberalilor. În opinia lui Ţintean, odată cu schimbarea conducerii PDL, se vor schimba şi ,,gândurile” democrat-liberalilor vizavi de liberali. Deputatul liberal a subliniat că din punctul lui de vedere, Vasile Blaga ar fi persoana cea mai potrivită să preia cârma PDL.

,, Am spus-o, a spus-o şi Crin Antonescu la rândul lui, nu putem generaliza că în PDL nu există nicio persoană cu care se poate discuta, dar atâta timp cât nu se vede o distanţare a PDL-ului faţă de politicile păguboase ale lui Traian Băsescu, nu ne putem aşeza la masa discuţiilor. Poate, aţi obervat şi în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu s-a adresat întâmplător de la tribună domnului Vasile Blaga, pentru că dânsul nu are la această oră cu cine discuta în PDL, şi crede, în opinia mea, că în Vasile Blaga, probabil, se poate găsi un interlocutor”, a afirmat Ţintean.

Cât despre configurarea unei noi majorităţi parlamentare, Ioan Ţintean mizează pe ,,feelingul” UDMR în raport cu PNL, şi în general pe feelingul UDMR de a face politică.

,,În ce priveşte configurarea unei noi majorităţi este foarte clar că ungurii au un feeling în raport cu PNL, însă nu e de ajuns. Cred că cei de la UDMR vor fi întrebaţi de propriul electorat, ce au obţinut în urma faptului că au votat moţiunea de cenzură. Nu au obţinut nimic, au obţinut doar faptul că îl menţin pe Laszlo Borbely, ministrul Pădurilor, Apelor şi tuturor bogăţiilor pe care le are România. Atât. Dar, nu ştiu dacă menţinerea lui Borbely pe postul de ministru mai este de ajuns pentru a rămâne UDMR alături de actuala guvernare. E clar, cine rămâne alături de acest Guvern Boc se duce la fund, indubitabil, şi UDMR ştie politică. E clar, dacă UDMR rămâne pe mai departe alături de Guvernul Boc se duc la fund împreună”, a explicat deputatul PNL.

Uniunea şi-a convocat pentru mâine, la Târgu-Mureş, şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii pentru a analiza situaţia creată de decizia CC. Potrivit Mediafax, liderul formaţiunii, Marko Bela, a declarat că, în discuţiile de la Guvern, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc şi-au reafirmat decizia de a fi adoptată cât mai rapid o lege a educaţiei nouă, care să aducă reformă în domeniu. Liderul UDMR a mai spus că, în acest moment, coaliţia de guvernare nu funcţionează cum ar trebui.

Din ciclul politicianisme, revenind la dezbaterea lansată de liberalul Ioan Ţintean, de a se aşeza la masa negocierilor cu PDL într-o nouă formulă de conducere, întrebat dacă este la curent cu acest tatonări, deputatul PDL Ioan Oltean a replicat.

,,Nu se poartă astfel de discuţii nici secrete, nici nesecrete”, a precizat Oltean.

La nivel local, în ceea ce priveşte majoritatea PSD-PNL ,,moşită în birou”, aceasta scârţâie din toate încheieturile. Reprezentanţii PNL acuză lipsa de comunicare cu primarul social-democrat Ovidiu Creţu. De cealaltă parte, social-democraţii, prin vocea liderului judeţean Radu Moldovan, insistă ca ,,majoritatea” să funcţioneze în continuare.

Concluzia e aceeaşi, conjunctural sau nu, indiferent de alianţa formată, fiecare va trage de capătul lui de sfoară…un soi de alianţa lui care încotro!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5