Liberalii bistriţeni merg cu Mircea Geoană

Decizia PNL de la nivel central de a-l susţine pe Mircea Geoană în turul doi al alegerilor prezidenţiale a fost îmbrăţişată şi de liberalii din organizaţia judeţeană Bistriţa-Năsăud. Deşi separaţi din considerente de ordin ideologic, liberalii bistriţeni spun însă, că PNL are o miză deosebită, şi anume, „răsturnarea lui Băsescu”.

Preşedintele interimar al PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean, a declarat că nu agreează o alianţă cu democrat-liberalii pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, deoarece PDL nu reprezintă dreapta românească. Ţintean a mai spus că mandatul PNL este de a oferi românilor „echilibru politic, economic şi social” şi un program viabil de dezvoltare a României. Mai mult, liderul liberal judeţean a subliniat faptul că, a primit şi acceptul colegilor din teritoriu, „chiar dacă există în PNL oameni care înţeleg alianţele politice, doar sub aspect doctrinar”, adăugând că aceştia au perceput necesitatea ca PNL să fie la guvernare.

„Am decis în unanimitate să continuăm proiectul Iohannis, şi implicit, să nu îl susţinem pe Traian Băsescu. Îl vom susţine pe Mircea Geoană, dacă lucrurile vor evolua în direcţia pe care o dorim, adică să fie susţinut Klaus Iohannis pentru funcţia de premier. (…) Nu ne-am propus un program de campanie, cot la cot, braţ la braţ, dar nici nu am să resping propunerea de a merge împreună cu preşedintele PSD, Radu Moldovan, în localităţi, acolo unde pedeliştii încearcă prin mijloace mai puţin ortodoxe să obţină voturi. Dacă va fi nevoie ne vom implica amândoi în acele localităţi, chiar dacă vom purta haine diferite (…) Noi considerăm că putem pierde din voturile obţinute de Crin Antonescu, maxim 20-25%”, a spus deputatul PNL Ioan Ţintean.

Chiar dacă rezultatele obţinute de către PSD la nivelul judeţului nu sunt dintre cele mai încurajatoare, aceştia mizează pe sprijinul electoratului liberal pentru turul al doilea şi pe o mobilizare mai mare a staff-ului de campanie pentru Mircea Geoană.

„Salut deschiderea pe care Crin Antonescu împreună cu PNL a arătat-o unui proiect serios pentru România şi români. Cred că cei doi tineri oameni politici, Mircea Geoană şi Crin Antonescu, care nu au nicio legătură cu fostele structuri comuniste, cum are actualul preşedinte, cu fostele structuri securiste, cred că va fi primul semnal de schimbare în bine a României, şi eu cred foarte mult că acest acord politic se va transforma după 6 decembrie într-o alianţă politică de guvernare pentru a sprijini primul premier independent pentru România şi cred că se vor putea face primii paşi serioşi pentru descentralizarea şi depolitizarea administraţiei. Cred că vom avea un guvern care va putea să rezolve problemele românilor, şi nu un guvern, gen guvernul Boc, care să se ocupe doar de problemele camarilei domnului Băsescu, formate din Udrea, Ridzi, Berceanu, Videanu, Blaga, şi putem să continuăm aici la Bistriţa, începând cu Rusu, Oltean, Iancu, Negruşeri, Marc şi toată structura (…) Sunt convins aşa cum îi cunosc pe cei din PNL că, nu vom avea aceleaşi probleme de comunicare şi de colaborare, pe care le-am avut cu sistemul dictatorial şi autoritar pe care îl au cei din PDL”, a precizat deputatul PSD Radu Moldovan.

Radu Moldovan a mai spus că decizia de a-l susţine pe Mircea Geoană în turul doi al alegerilor prezidenţiale a fost îmbrăţişată şi de liderii judeţeni ai PRM, PNG şi PER.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5