Acordul dintre PNL şi PSD este o declaraţie de principii pentru ţară

Preşedintele PSD Mircea Geoană şi preşedintele PNL Crin Antonescu au semnat, miercuri, 25 noiembrie 2009, acordul de colaborare între cele două partide, prin care liberalii îl vor susţine pe liderul social-democrat în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi pe Klaus Iohannis pentru a conduce viitorul Guvern.

„Cred cu tărie că în acest moment forţele pozitive din societate, forţele politice mature şi democratice, trebuie să îşi adune eforturile pentru a putea să instalăm un guvern cu Klaus Iohannis premier până la Crăciun şi, în conformitate cu acordul politic semnat, să reuşim ieşirea din criză cât mai repede”, a declarat Mircea Geoană, candidatul comun al Alianţei PSD+PC şi al PNL în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Liderul social-democrat a apreciat că acordul semnat astăzi reprezintă o declaraţie de principii pentru ţară, principii în care atât el, cât şi partenerul lui, Crin Antonescu, cred cu tărie.

Preşedintele PSD a explicat că viitoarea guvernare va avea la bază o îmbinare a echităţii şi solidarităţii sociale cu principiile dinamice cu accente liberale, un model care a fost aplicat cu succes de lideri emblematici ai democraţiei, Tony Blair şi Bill Clinton. „Ceea ce am semnat astăzi nu reprezintă o formă de troc politic, nu asistăm la vânzare de voturi, ci la catalizarea energiilor pozitive ale acestei naţiuni, după cinci ani de tensiune şi de scandal, şi reprezintă unirea forţelor care vor mişca România în direcţia bună”, a subliniat Mircea Geoană.

„Acest gest mă obligă şi mă onorează. Aş vrea ca, după atâţia ani de viaţă politică învolburată în România, de promisiuni neonorate, să vă spun, domnule Antonescu, că sunt absolut hotărât ca acest acord să depăşească cadrul unei simple înţelegeri politice. Aici semnăm o declaraţie de principii pentru ţară, semnăm un parteneriat între oameni care cred în valorile democraţiei, care cred în valorile solidarităţii sociale şi ale dinamismului economic”, a afirmat Mircea Geoană.

25 noiembrie 2009

Biroul de presă al PSD

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5