Reorganizarea teritorială, o temă falsă în viziunea liberalilor

Ioan Ţintean: Traian Băsescu a pierdut

Reforma administrativ-teritorială de care se tot vorbeşte de câteva săptămâni este o temă falsă menită să deturneze atenţia publicului de la adevăratele probleme cu care se confruntă din greu România, spun reprezentanţii PNL B-N. În opinia liberalilor, principalii vinovaţii se fac reprezentanţii PDL şi UDMR, care ,,sunt rupţi de realităţile româneşti”.

,,Înconjurându-se de nişte analişti şi ziarişti de şopron, Traian Băsescu face gafe impardonabile care şifonează imaginea României. (…) Dormind prost într-o noapte, se trezeşte dimineaţa şi vrea să redeseneze graniţele administrative ale României, ad-hoc, fără să facă un studiu de impact”, a declarat preşedintele PNL B-N, deputatul Ioan Ţintean, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Vicepreşedintele PNL B-N, Stelian Dolha, a adăugat că, singurul lucru care îi interesează pe cei de la PDL şi UDMR este campania electorală, ,,cum să-şi conserve voturi sau cum să-şi mai adune nişte voturi în puşculiţele lor electorale şi nimic mai mult”.

,,Mai nou, Traian Băsescu şi UDMR negociază harta României. Bineînţeles, că acest lucru va produce alte crize care se adaugă la cele existente, şi noi nu mai putem fi părtaşi, şi spunem că ne opunem categoric.

De doi ani de zile, PDL şi UDMR guvernează împreună, iar de câteva zile observăm că îşi aruncă reciproc tot felul de acuze.

Atât PDL, cât şi UDMR sunt rupţi de realităţile româneşti. Singurul lucru care îi interesează este campania electorală, cum să-şi conserve voturi sau cum să-şi mai adune nişte voturi în puşculiţele lor electorale şi nimic mai mult.

De asemenea, de câteva zile UDMR ne ameninţă şi cu organizarea de proteste în stradă. Noi trebuie să le spunem că există o cale democratică de rezolvare a acestor probleme, şi anume ieşirea de la guvernare, pentru că nu poţi să fii la guvernare cu miniştri în cabinet, şi în acelaşi timp, să faci şi proteste în stradă, să te comporţi ca un partid de opoziţie”, a afirmat vicepreşedintele PNL B-N, Stelian Dolha.

Partenerii USL nu sunt de acord cu reorganizarea administrativ-teritorială, cel puţin în forma avansată de preşedintele Traian Băsescu. În opinia lor această variantă nu poate fi pusă în practică din diferite motive, însă cel mai important ar fi de ordin financiar, implicând cheltuieli majore pentru cetăţeni.

,,Poziţia USL este clară: nu putem fi de acord cu această reorganizare, nu putem împărţi România în 8+2 judeţe cum vrea Traian Băsescu sau 16 cum vor cei de la UDMR.

România trebuie să rămână exact aşa cum este, iar dacă vorbim despre reorganizare, atunci mai adăugăm acele regiuni şi nimic mai mult”, a mai spus Stelian Dolha.

În opinia lui Ţintean, după ultimele declaraţii făcute de Traian Băsescu şi de secretarul general al PDL, Ioan Oltean, mult trâmbiţata reorganizare administrativă nu va mai avea loc, pentru că UDMR refuză a face jocurile preşedintelui Băsescu.

,,Traian Băsescu a pierdut. E clar acest lucru, iar ca să iasă frumos din încercuire, din încurcătură, spune că nu mai facem nicio modificare, ce o fi, o fi, ne ducem în alegeri, dacă pierdem puterea, aşa rămâne. Vom încerca să facem redesenarea graniţelor în România, după alegeri, adică din 2013 încolo.

Cred că nu vor mai propune reorganizare administrativă, pentru că UDMR, după sursele pe care le am în interiorul comisiei, mi-au spus că ei nu mai pun botul la propunerile lui Traian Băsescu şi nu îi interesează regionalizare administrativă pe 8 regiuni”, a subliniat deputatul PNL Ioan Ţintean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5