Băsescu, despre comasarea alegerilor: Jusdtificată doar de reorganizare, altfel nu mi-o asum

Sursa: Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la emisiunea "După 20 de ani" de la ProTV, că amânarea localelor până la generale ar fi justificată doar de reorganizarea administrativă, menţionând că în lipsa acestei justificări el tratatează subiectul ca pe o problemă a coaliţiei, pe care nu şi-o asumă.

Băsescu a spus că, în principiu, nu este un susţinător al comasării alegerilor locale şi generale decât dacă acest proces este justificat.

,,Spre exemplu, dacă partidele din arcul guvernametal ar fi spus «Hai să amânăm alegerile locale, le facem odată cu legislativele în noiembrie şi, între timp, facem reorganizarea administrativă», ar fi fost o bună justificare”, a spus Băsescu.

Moderatorul a amintit că UDMR s-a opus reorganizării administrative, dar preşedintele a declarat că nu vrea să facă referire la acest lucru, pentru că nu vrea să provoace dispute.

..Ar exista o justificare perfectă dacă partidele din coaliţie ar spune «Da, amânăm alegerile locale pentru că trebuie să facem reorganizarea administrativă şi să reducem cheltuielile de funcţionare a statului în teritoriu». Altfel, o tratez ca pe o problemă a lor, pe care nu mi-o asum”, a spus Băsescu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5