Premierul desemnat începe creionarea Guvernului
CABINETUL UNGUREANU
MIHAI RAZVAN UNGUREANU-PREMIER
MARKO BELLA-VICEPREMIER
CATALIN BABA-EDUCATIE IN LOC FUNERIU
CRISTIAN PETRESCU-TURISM DEZV-UDREA
CLAUDIA BOGHICEVICI-MUNCA-SULFINA
BOGDAN DRAGOI-FINANTE-IALOMITIANU
GABRIEL BERCA-INTERNE-IGAS
ANDREEA VASS-ECONOMIE-ARITON
ALEXANDRU NAZARE-TRANSPORT-BOAGIU
GABRIEL OPREA-APARARE
CRISTIAN DIACONESCU-EXTERNE
LASZLO BORBELY-MEDIU
KELEMEN HUNOR-CULTURA
LADISLAU RITLLI-SANATATE
CATALIN PREDOIU-JUSTITIE
RAZVAN MUSTEA-COMUNICATII
STELIAN FUIA -AGRICULTURA
Premierul desemnat Mihai-Răzvan Ungureanu începe astăzi consultările cu partidele din coaliţie în vederea elaborării programului de guvernare şi pentru identificarea “formulei optime de Cabinet”. Anunţul a fost făcut la Palatul Controceni, după anunţul făcut de preşedintele Traian Băsescu.
Potrivit celor d ela Evenimentul Zilei, mulţi dintre miniştrii actuali şi-ar putea continua mandatul. Pe picior de plecare ar fi doar Ion Ariton de la Economie, Gheorghe Ialomiţianu - Finanţe, Traian Igaş - Interne, Valerian Vreme - Comunicaţii şi Valeriu Tabără – Agricultură.
Se pare că în noaptea de luni spre marţi au avut deja loc discuţii preliminare, în timp ce poporul dormea liniştit. În rest, nu par a fi prognozate schimbări, cel mult înlocuirea lui Marko Bela cu Kelemen Hunor.
Astăzi, va apărea probabil lista finală spre marea mulţumirea a românilor!
Iară ce a declarat premierul desemnat:
“Mulţumesc în primul rând pentru încrederea acordată, este o responsabilitate mare, pe care mi-o asum, conştient de dificultatea acestei posturi, şi vă asigur că se va îndeplini cu seriozitate şi onestitate.
Am experienţa unor instituţii care, sub conducerea mea, s-au reformat şi au devenit performante - Ministerul Afacerilor Externe şi SIE.
Independenţa politică îmi garantează spaţiul necesar pentru a îndeplini acest mandat. Reformele vor fi continuate.
Am fost întotdeauna, prin funcţile ocupate, loial interesului publc şi în primul rând intereselor naţionale.
Guvernul pe care îl voi forma are envoie de încrederea cetăţenilor. Primul meu obiectiv: formarea cu celeritate a guvernului. Am în vedere discuţii cu partidele din coaliţie şi identificării formei optime de cabinet, cât mai repede.
Am în vedere întâlniri cu liderii opoziţiei, identificarea temelor de interes naţional, acolo unde voinţa politică trebuie să se manifeste transpartinic.
Prioritatea mea estenţială este stabilitatea economică şi politică a României”.
Potrivit Constituţiei, premierul desemnta are termen de 10 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului. Ăentru a trece, este nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.
În prezent, grupurile din actualul arc guvernamental deţin cu 68 de senatori şi 176 deputaţi, în timp ce Opoziţia are 66 de reprezentanţi la Senat şi 147 de deputaţi. Prin Parlament, se mai plimbă şi cinci deputaţi şi un senator independenţi.
Adaugă comentariu nou