Ioan Ţintean (PNL) : UDMR acceptă să meargă mai departe alături de PDL doar pentru a-şi păstra avantajele

Decizia UDMR de a rămâne la guvernare, alături de PDL, a stârnit reacţii şi în rândul liberalilor.

Liderul judeţean PNL B-N, deputatul Ioan Ţintean, afirmă că această decizie este o informaţie politică cât se poate de elocventă pentru comportamentul UDMR, la fel ca şi acordul dat asupra comasării alegerilor locale cu cele parlamentare.

,,Decizia UDMR de a accepta propunerea preşedintelui Traian Băsescu pentru comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, nu ne-a luat prin surprindere. Nici pe noi, liberalii, dar nici pe aliaţii noştri din USL.

UDMR acceptă să meargă mai departe alături de PDL doar pentru a-şi păstra avantajele pe care le are un partid aflat la guvernare, dar, mai ales, pentru implicarea directă în organizarea viitoarelor alegeri” a declarat deputatul PNL Ioan Ţintean.

El a mai spus că în aceste condiţii, PNL cere mai departe declanşarea procedurilor pentru alegeri anticipate parlamentare.

,,Noi, ca liberali, trebuie să ne opunem din răsputeri comasării alegerilor. Revin şi o spun din nou: Nu este normal să faci în acelaşi timp, sub niciun pretext, sub niciun motiv, alegeri locale şi alegeri parlamentare. Electoratul românesc, o bună parte din el, trebuie, în continuare, să câştige în educaţie democratică şi trebuie ştiut foarte clar că una este să alegi un om pentru a fi primar sau pentru a fi consilier local sau preşedinte de Consiliu Judeţean, consilier judeţean, şi alta este să alegi pe cineva care să meargă în Parlament”, a menţionat liderul PNL B-N, deputatul Ioan Ţintean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5