Ioan Ţintean: „Nu am avut mandat de la alegători să lupt în opoziţie (…) dar cu siguranţă, vom intra la guvernare în aceşti patr

Partidul Naţional Liberal nu se simte în largul său în postura în care este acum. După ce s-a autoexclus de la guvernare, unii membri ai formaţiunii pun la îndoială, indirect, calitatea de lider a lui Călin Popescu Tăriceanu. Astfel vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că este necesară convocarea unei Delegaţii Permanente care să discute viitorul politic al PNL, şi că în mod normal, decizia de guvernare ar fi trebuit luată tot de acest for al partidului. Recent întors de la Bucureşti, unde a avut o întâlnire şi o şedinţă de lucru cu noul grup parlamentar PNL, deputatul Ioan Ţintean a vorbit despre negocierile purtate cu PSD şi PD-L: „Negocierile au început cu PSD, iar prima condiţie a PNL a fost să rămână în picioare cota unică de impozitare. O altă condiţie impusă a fost ca postul de premier să fie ocupat de un liberal, şi nu neapărat de Călin Popescu Tăriceanu. PSD nu a fost de acord cu postul de premier, şi nici cu prezenţa UDMR la guvernare, ceea ce a dus la întreruperea negocierilor. Cât despre negocierile cu PD-L, au apărut probleme atunci când s-a pus condiţia postului de premier. De asemenea, s-au cerut garanţii din partea PD-L că, liberalii vor susţine regândirea Parlamentului, PD-l dorind să promoveze un Parlament Unicameral, şi astfel să tindem spre o republică prezidenţială ceea ce pentru PNL este de neconceput. Noi, liberalii, credem că trebuie să existe o formă de conducere cu un grad sporit spre o republică parlamentară”, a declarat deputatul PNL Ioan Ţintean.

Ţintean, ca şi mulţi alţi liberali consideră necesară convocarea unei Delegaţii Permanente a PNL pentru a discuta viitorul politic. „Au mai fost asemenea reacţii şi din partea altor membri PNL, şi este normal că ne-am fi dorit să guvernăm. Indiferent de cine va ajunge la guvernare, va fi un an greu. Sunt greutăţi în ceea ce priveşte asigurarea resurselor financiare, iar susţinerea bugetară va fi destul de dificilă, având în vedere trendul descrescător de încasare la bugetul statului”, a adăugat Ţintean.

În 15 decembrie, deputatul PNL Ioan Ţintean se va deplasa la Bucureşti, unde va participa la prima şedinţă în Parlament. „Cu siguranţă, că vom intra la guvernare în aceşti patru ani”, a concluzionat optimist Ioan Ţintean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5