Singurul deputat PNL cere schimbarea conducerii partidului

Ioan Ţintean, singurul deputat PNL de Bistriţa-Năsăud, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că va vota cu Crin Antonescu, pentru funcţia de viitor preşedinte al partidului, la Congresul extraordinar PNL programat pentru 20-21 martie.

„Eu sunt cu Crin Antonescu de când m-am născut. Cred că, din cei 24 de liberali bistriţeni, care vor participa la congres, 60-70% vor vota pentru schimbare. Deocamdată, PNL vrea să îşi promoveze o personalitate, care să intre în lupta pentru preşedinţie. Cred că se va primeni puţin partidul”, a spus Ţintean.

Deputatul PNL de Bistriţa-Năsăud nu împărtăşeşte opinia liderului judeţean al filialei, Ioan Turc, care a declarat, zilele trecute, că îl susţine pe Călin Popescu Tăriceanu pentru un nou mandat, deoarece consideră că acesta „s-a achitat cu bună credinţă şi eficienţă de mandatul pe care l-a avut”.

Potrivit lui Ioan Ţintean, principalele nemulţumiri ale liderilor din teritoriu sunt legate de faptul că PNL, în loc să intre la guvernare cu PD-L sau PSD, a ajuns în opoziţie.

„A fost nemulţumirea marii majorităţi a preşedinţilor de organizaţii judeţene, în sensul că nu au fost consultaţi dacă să intre sau nu la guvernare. În plus, la negocieri, nu s-a invocat un alt nume de premier din partea PNL, în afară de Călin Popescu Tăriceanu. În condiţiile date, PNL putea obţine doar funcţia de vicepremier şi maximum cinci-şapte portofolii la ministere”, a mai spus deputatul PNL.

Ioan Ţintean, care a fost ales deputat pe Colegiul 4 uninominal din Bistriţa-Năsăud, consideră că, imediat după congresul extraordinar, trebuie organizate alegeri în partid şi la nivel judeţean, mai ales că organizaţia municipală şi cea de tineret au conduceri interimare de un an, respectiv doi ani şi jumătate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5