Crin Antonescu vs. Călin Popescu Tăriceanu sau Ioan Ţintean vs. Ioan Turc

În cursul zilei de duminică, Delegaţia Permanentă a Partidului Naţional Liberal a votat lista cu cei care vor participa la Congresul extraordinar din 20-21 martie. Cu acest prilej au fost prezenţi la Bistriţa, Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu. Potrivit vicepreşedinţilor PNL, alegerile prezidenţiale sunt obiectivul principal al PNL.

Înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte a fost o propunere pe care liberalii prezenţi în sala Centrului Municipal de Cultură au votat-o cu majoritate de voturi. Lista Delegaţiei Permanente a filialei judeţene PNL este următoarea: Ioan Turc, Ioan Ţintean, Viorica Calo, Bogdan Găurean, Valer Bindea, Mihai Bumbu, Mircea Mereuţă, Olimpiu Neamţu, Peter Luca, Ioan Deneş, Viorel Naşcu, Dorin Popescu, Valer Sîmihăian, Dariu Ilieşiu, Dan Molnar, Florin Găurean, Maxim Pop, Nicolae Găitan, Gavril Ţărmure, Mihai Mureşan, Anton Vlad şi şapte primari PNL.

Ludovic Orban: „Românii care vor continua să voteze cu Traian Băsescu sunt masochişti.”

Tot la Congresul extraordinar din martie se va alege şi noul lider PNL. Lupta se duce între Crin Antonescu şi Călin Popescu-Tăriceanu. Bătălia este cu atât mai acerbă cu cât noul preşedinte PNL va candida şi la alegerile prezidenţiale. Cunoscut ca şi susţinător al lui Crin Antonescu, Ludovic Orban nu s-a sfiit să facă la Bistriţa, declaraţii anti - Băsescu: „este o ruină din punct de vedere psihic, din punct de vedere moral, din toate punctele de vedere. Cred că Traian Băsescu nu mai are dreptul nici măcar să candideze. Dacă va candida, părerea mea este că românii care vor continua să voteze cu Traian Băsescu sunt masochişti” a declarat Ludovic Orban în cadrul conferinţei de presă.

Teodor Atanasiu: „Traian Băsescu înseamnă renunţarea la democraţie în România”

În conferinţa de presă ce a precedat şedinţei Delegaţiei Permanente a PNL, vicepreşedintele liberal Teodor Atanasiu a declarat că alegerile prezidenţiale din acest an sunt un obiectiv principal pentru Partidul Naţional Liberal. „Trebuie să ne stabilim acest obiectiv dintr-un motiv foarte clar. Rămânerea lui Traian Băsescu în fruntea României înseamnă renunţarea la democraţie. Este un preşedinte jucător, după cum se autointitulează, care joacă în afara cadrului legal şi constituţional, care foloseşte tot ce are în subordine doar pentru scopul politic, deşi el, conform Constituţiei, ar trebui să fie apolitic, ar trebuie să fie mediatorul, ar trebui să fie conciliantul, ar trebui să fie cel care face ca instituţiile statului să poată conlucra.

Fostul ministru al Apărării, Teodor Atanasiu, a afirmat că PNL-ul trebuie să dea acel candidat care se va lupta de la egal la egal şi cu şanse reale pentru a câştiga preşedinţia României. „Tocmai din acest motiv, am spus că trebuie să muncim foarte mult în această perioadă, fiindcă doar bazinul liberal pe care l-am consultat în urmă cu trei luni şi am văzut că se rezumă la doar 20%, nu este suficient. Va trebuie să atragem şi alte voturi şi vom avea o strategie clar concepută şi care, sper că, se va discuta la Congres, despre cum vom aborda aceste alegeri prezidenţiale pentru a le câştiga”, a concluzionat Atanasiu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5