Ioan Ţintean: Până în mai va fi schimbată şi majoritatea în Parlament

Eu cred că până în mai va fi schimbată şi majoritatea în Parlament, în sensul în care actuala coaliţie majoritară nu va mai fi după a doua jumătate a lunii mai, a afirmat deputatul PNL Ioan Ţintean, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

La întrebarea unui jurnalist, de ce tocmai în luna mai, Ţintean a răspuns:

,,Întotdeauna în istoria schimbărilor de puteri, de coaliţii, luna mai marchează începutul unei perioade, unui ciclu economic în orice ţară, şi atunci există deja o altă formulă, o altă formă de încredere ce urmează în lunile de vară”, a explicat deputatul liberal.

Ţintean a mai spus că schimbarea actualei coaliţii majoritare nu ia în calcul, în mod necesar, schimbarea de macaz în cazul UDMR-ului, ci se bazează pe acei parlamentari nemulţumiţi din PDL.

,,Vă repet că noi nu credem numai în formula cu UDMR, ci credem şi în acea aripă în jurul a 28 de persoane din PDL care nu se mai regăsesc în formula de după 2012. În ceea ce priveşte Congresul UDMR, ne aşteptăm ca aceştia să constate că nu se mai pot duce la fund cu PDL, şi să vină alături de o nouă formulă de coaliţie. Eu cred în capacitatea UDMR de a gândi lucrurile pe termen mediu şi lung”, a menţionat deputatul PNL Ioan Ţintean.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, liderul judeţean PNL a vorbit despre o posibilă remaniere guvernamentală, care va fi una de ,,faţadă”, a precizat Ţintean.

,,Eu sunt convins că la această dată, dar este convingerea mea personală, nu am date în plus, că va exista până în iunie, o remaniere guvernamentală. O remaniere guvernamentală de faţadă, dar va exista o remaniere, pentru că nu există o altă soluţie pentru PDL, care dacă nu va face ceva pentru români, atunci e grav de tot”, a subliniat Ioan Ţintean.

El a reiterat poziţia PNL vizavi de un posibil premier independent. În opinia lui Ţintean, oricât de valoros este un premier independent, în condiţii de criză, există riscul ca acesta să nu-şi poată duce la capăt programul de guvernare.

,,Noi, liberalii, ca parte din USL, nu vom susţine un premier independent, pentru că în momente de criză, un premier, dacă nu se poate bizui pe sprijinul consecvent al unor forţe politice, riscă să nu-şi poată duce la îndeplinire programul de guvernare, pentru că există oricând posibilitatea ca unul dintre partidele care şi-ar dori să facă parte din interiorul guvernului, să-şi dorească mai mult. Este cazul UDMR sau al UNPR, şi atunci este posibil ca multe dintre proiectele programului de guvernare să nu poată fi puse în practică.

Ori, când eşti reprezentantul unui partid politic şi faci parte dintr-o coaliţie, deja lucrurile se schimbă, pentru că negocierile se fac în alt fel, în alt mod”, a conchis deputatul PNL Ioan Ţintean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5