Punctul Gastronomic Local „Sanda lu’ Mărișca” – Valea Borcutului din Sângeorz- Băi a fost distins cu premiul “Margareta de Aur” decernate în cadrul Târgului de Turism al României. Decernarea premiilor “Margareta de aur” este o tradiție continuată și în anul 2025, evenimentul organizat de Revista Vacante la tara împreună cu rețeaua Antrec Romania ajungând la cea de a-XIX-a ediție. În acest an, gazdă a fost scena principală a Târgului de Turism al României - Târgul de Turism al României ROMEXPO. "Nu îmi găsesc cuvintele să mulțumesc la Dumnezeu pentru acest lucru de mare însemnătate pt.mine! După muncă și răsplată!", a scris doamna Sanda, pe pagina de facebook. "Felicitări Sanda lui Mărișica! Mă bucur sincer că punctul gastronomic local unde merg și eu des – și unde mâncarea e cu adevărat excelentă – a primit distincția Margareta de Aur. O recunoaștere binemeritată pentru oameni care pun suflet în tot ce fac și păstrează gusturile autentice ale locului", a punctat deputatul liberal Robert Sighiartău.
***
Încă de la prima ediţie au fost recompensate rezultatele obţinute în evidențierea calității serviciilor de ospitalitate, păstrarea şi promovarea datinilor locale, identitatea gastronomică regională, promovarea și reprezentarea comunităţilor locale, posibilităţi de agrement și de petrecere a timpului liber, amenajarea grădinii etc. Ca noutate, în ultimii ani premiem și Punctele Gastronomice Locale, cât și afacerile mici și exemplele de antreprenoriat zonal – repere de bune practici în diversificarea și promovarea ofertei unei destinații rurale. Totodată, sunt valorificate și componenta gastronomică specfică, cât și conservarea tradiţiilor zonelor prielnice agroturismului și ecoturismului.
De-a lungul celor XIX ediții, câștigătorii premiilor “Margareta de Aur” devin ambasadori ai turismului rural contribuind la consolidarea unei imagini pozitive și competitive pentru România, atât în plan național cât și internațional. Felicitări tuturor câștigătorilor!
”Premianți “Margareta de Aur 2025”
Marele Premiu “Margareta de Aur” - Pensiunea “Casa cu Tei”, Sărata-Monteoru, Buzău
Forest Valley Chalet, Gălmeia, Prahova
Casa Domnească, Curtea de Argeș, Argeș
Conacul Grigorescu, Rătești, Buzău
Valorificarea potențialului local
Casa de la Mara, Mara, Maramureș
Vila “Bella”, Borsec, Harghita
Pensiunea “Diana”,Cristur, Hunedoara
Cea mai frumoasă grădină
Casa Ianuș, Breaza, Prahova
Pensiunea „Vâlcan”, Vatra Moldoviței, Suceava
Casa Tradițiilor, Ieud, Maramureș
Hanu Ancuței, Tupilați, Neamț
Ferma de sub Penteleu, sat Gura Milii – Varlaam, Buzău
Pensiunea „Melios” Ciocănești, Suceava
Experiențe de vacanță și agrement
Transilvania Inn, Predeluț-Bran, Brașov
Pensiunea “Pe Culmile Bucuriei”, Aninoasa, Argeș
Pensiunea „Grădinile Romane”, Chirițeni, Hangu, Neamț
Pensiunea “Ideal”, Cheia, Prahova
“Via Transilvanica” – “Drumul care unește” – Asociația “Tășuleasa Social”
Club Vila Bran, Bran, Brașov
Cob Village – Satul de lut, Berca, Buzău
Pensiunea „Noor”, sat Roșu, Vatra Dornei, Suceava
Cabana „Elit”, Glodu - Panaci, Suceava
Domeniul “Bucuria”, Cheia, Prahova
Complex “Cetate”, Băile Balvanyos, Turia, Covasna
Puncte Gastronomice Locale
PGL “Terasa Gurmandului”, Băcia, Hunedoara
PGL „Căprițele lui Robert” - Răcoasa, Vrancea
PGL „Bucătăria Elenei”– Vaideeni, Vâlcea
PGL „Sanda lu’ Mărișca” – Valea Borcutului – Sângiorz Băi, Bistrița Năsăud
PGL „Colles Magni – Călimani” – Sărmaș, Hodoșa, Harghita.
Premiu special - Agenția Natională a Zonei Montane – Inițierea și administrarea paginii destinate Punctelor Gastronomice Locale din România – www.infopgl.ro
Festivaluri tradiţionale/Evenimente regionale
Festivalul “Târgul lui Pește”, Cheia, Prahova
Piața Artizanilor organizată de Slow Food Buzău -
Afaceri mici și antreprenoriat local
“Cearfisă” - Bere artizanală & Cola – Vatra Dornei, Suceava
Restaurantul “Butoiul Vesel”, Cheia, Prahova
„Păstrăvăria lui Andrei”– comuna Panaci, județul Suceava
Făbricuța de brânzeturi „La Izvorul Dornei”, Poiana Stampei, Suceava.
Casa “Ghizdeanu”, Poșta Câlnău, Buzău
Premiul special “Mioara Vișan Stoian” – pentru valorificarea tradițiilor și meșteșugurilor autentice – Crina Chiriac
Niculae Pupază, Președinte Asociația Națională Maitre d’ hotels din turism- România - ANMH - Pentru organizarea Concursului “Trofeul Marian Bugan”
Adaugă comentariu nou