TRAIAN BASESCU ISI SPULBERA ADVERSARII

Intr-un sondaj de opinie efectuat de CURS in perioada 8-16 aprilie 2009, pe un esantion de 1067 persoane de la 18 ani in sus, cu o marja de eroare de plus sau minus 3%, presedintele Traian Basescu isi spulbera adversarii politici cu 32% din totalul voturilor, urmat la mare distanta de Mircea Geoana cu 23% si Crin Antonescu cu 20%. George Becali ar intruni 10% iar Vadim Tudor 9%. Se vede clar, in acest moment presedintele Basescu nu are un candidat puternic spre a-I pune in pericol primul loc, totusi, asa cum era de asteptat, primii doi, Basescu si Geoana ar intra in baraj, unde presedintele ar triumfa, aici insa depinde mult si de alegatorii liberali care vor trebui sa decida intre cei doi. O revenire mai deosebita are Vadim cu 9% si Gigi Becali cu 10%, sunt insa niste procente “razboinice” mici pentru un razboi asa de mare, interesant ramane unde se vor duce aceste voturi in baraj. Pentru europarlamentare, PSD-ul are 30%, PD-L 26%, PNL 19%, PRM si UDMR cu cate 7%. Se observa ca presedintele Basescu cu cele 32 de procente devanseaza cu 6 procente PD-L, adica, daca consideram ca toti cei care au votat cu PD-L, au votat si cu presedintele, atunci acesta a mai primit in plus inca 6 procente de la alegatorii altor partide. In schimb, Mircea Geoana cu 23 de procente este cu mult sub nivelul bagajului de 30 procente, cat a intrunit PSD-ul sau, adica 7% dintre cei care au votat cu PSD nu au votat si cu seful acestui partid, ceea ce ma face sa cred ca Geoana ar pierde clar un eventual baraj cu Basescu. Crin Antonescu se inscrie pe linia partidului pe care il conduce, cu 20% fata de 19% cat are PNL. Vadim cu 9 procente devanseaza cu 2 procente PRM-ul su, insa aici, voturile lui Becali, 10 procente, ar putea intra, cel putin unele, in contul PRM, care astfel ar putea avea mai multi europarlamentari. Oricum, este o tactica a lui Vadim care speculeaza rapid arestul lui Becali. Picatura de culoare ramane fiica presedintelui, Elena Basescu, care, cu 4% emite serioase sperante de europarlamentar. Principele Radu Duda, atat de urat de Vadim, cu sprijinul Casei Regale, are deocamdata 3%, insa pentru viitorul apropiat procentele ar putea creste semnificativ.

In concluzie, presedintele Basescu ia cursa pe cont propriu, iar cele doua mari partide, acum imbratisate pe axa puterii, se vor bate dur pentru a da si a-si da un semnal puternic pentru pozitiile pe care le ocupa in structurile puterii.

Comentarii

05/05/09 13:02
Vizitator

basescu o sa isi spulbere nu adversarii, ci visele. o sa ramana cu buza umflata si o sa aiba timp sa mediteze la flota Romaniei cu un pahar de tuica in mana , la sambra oilor.

01/05/09 19:00
Vizitator

Traiasca '' BASESCU ''

01/05/09 18:58
Vizitator

Eu am sa-l votez actualul presedinte .
De cand a ajuns la conducerea acestei tari , s-au facut multe lucruri , si cred ca o sa continue cu altele . Traiasca '' BASESCU '' !!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5