Sondaj IMAS: USL rămâne prima opţiune a românilor, dar scade sun 50%

*Blaga, cel mai de încredere din PDL

niunea Social Liberală rămâne prima opţiune în intenţia de vot a electoratului, dar sub 50 de procente. Un sondaj realizat în luna decembrie de IMAS pentru ziarul „Adevărul” relevă că USL a scăzut la 49,2% ca intenţii de vot, iar PDL a crescut într-o singură lună cu 2,8%, ajungând la 21,5%.

Astfel, USL ar avea cel mai mic scor …din 2011. Tot în scădere este şi Partidul Poporului, al lui Dan Diaconescu, care ar obţine 11,8% din voturi dacă duminica viitoare s-ar desfăşura alegeri. Peste pragul electoral ar mai trece doar PRM - 6,4 % şi UDMR - 5,7%. UNPR şi PNG sunt sub marja de eroare.

În ceea ce-i priveşte pe politicieni, de cea mai bună încredere se bucură liderul PNL, Crin Antonescu, cu 27 procente. Potrvit barometrului celor de la „Adevărul”, Victor Ponta se află pe locul al doilea cu 19,6%. Poziţia a treia îi revine noului preşedinte al Senatului, Vasile Blaga, care are 14,3%, democrat-liberalul devansându-l şi pe preşedintele Traian Băsescu - 12,9%. Locul al cincilea îi revine lui Corneliu Vadim Tudor, urmat de Theodor Stolojan, Mircea Geoană şi …premierul Emil Boc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5