În Bistriţa-Năsăud, USL a obţinut un scor de 56%, iar PDL - 24%, într-un sondaj realizat la nivel naţional

Potrivit unui sondaj realizat de USL, scorul obţinut de coaliţie la nivel naţional este situat între 60 - 66%. Datele parţiale primite din teritoriu relevă faptul că, în nici un judeţ, cu excepţia Harghitei şi a Covasnei, uniunea nu a raportat un procent mai mic de 50%.

Filialele USL au trimis rezultatele sondajelor de opinie pentru a se analiza scorul din fiecare judeţ, dar şi candidaţii potriviţi pentru a reprezenta Uniunea la alegerile locale şi parlamentare.

Cifrele reprezintă raportul USL/PDL în urma cercetării de piaţă. Cea mai buna performanţă a USL pare să fie la Teleorman (Liviu Dragnea) cu un scor de 77 % la 11 %- PDL.

În ciuda unui scor naţional ce se situează între 15 şi 19%, PDL are încă fiefuri bunicele, unde obţine un scor aproape dublu decât media naţională.

Printre judeţele cu cele mai bune scoruri se numără: Vrancea, Vâlcea, Ialomiţa, Botoşani, Buzău şi Vaslui.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, USL ar obţine un scor de 56%, iar PDL ar obţine 24 de procente.

Sondajul a fost prezentat şi dezbătut duminică seara, la Antena 3, în emisiunea, ,,Punctul de întâlnire” moderată de Radu Tudor.

Cei din USL au anunţat că au scoruri de peste 50% şi în Bacău, Ilfov, Neamţ, Galaţi. Mai mult, în judeţele în care, până acum, domina PDL, Uniunea a depăşit pragul de 50%. Un exemplu este judeţul Arad, condus de Gheorghe Falcă. Aceeaşi situaţie se înregistrează şi în Timişoara, Braşov, Botoşani sau Suceava.

Potrivit secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, este posibil ca la viitoarele alegeri locale PDL să câştige conducerea a maxim cinci sau şapte consilii judeţene, iar cei de la UDMR trei sau patru. Acesta a precizat de asemenea că Uniunea ar avea şanse să câştige alegerile în 29-32 de judeţe.

,,Concluzia pentru aceasta fotografie de parcurs e următoarea : opoziţia unită în USL are o medie naţională de peste 60 la sută şi e favorita alegerilor locale şi parlamentare de anul viitor. Cine mizează însă pe menţinerea PDL la acelaşi nivelul scăzut de azi greşeşte. Sunt oamenii puterii, au acces la fonduri şi peste 900 de primari în funcţie. Simpla realegere a primarilor PDL cu ajutorul banilor de la Guvern ar însemna o victorie importantă de parcurs, în perspectiva parlamentarelor.

USL are însă peste 1.900 de primari şi reconfirmarea lor, pe baza legii alegerii primarilor din primul tur, ar însemna un avânt uriaş pentru noiembrie 2012. Din sondaj lipsesc şi judeţe importante din Transilvania, acolo unde PDL nu stă chiar atât de rău ca în media naţională. Când vor fi gata cercetările pentru toate cele 41 de judeţe plus municipiul Bucureşti cu cele 6 sectoare, sper să le pot prezenta la ,,Punctul de întâlnire”.

Daca USL bate palma cu Oprescu (aşa cum se aude), atunci ,,cucerirea” Capitalei poate fi o victorie simbol.

Aşa cum arată azi situaţia, USL va forma o majoritate solidă în viitorul Parlament şi un guvern capabil să modifice foarte multe realităţi apăsătoare de azi. Va fi opoziţia suficient de solidă şi bătăioasă pentru a garanta schimbarea?”, scrie Radu Tudor pe blogul său.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5