Sondaj CCSB

USL ar lua 57% din voturile românilor, PDL -18%

Potrivit unui sondaj CCSB, la capitolul intenţie de vot, USL ar câştiga alegerile parlamentare. PSD-PNL şi PC sunt creditate împreună cu 57%, în timp ce PDL e la 18%.

De abia instalat la Palatul Victoria, premierul Mihai Răzvan Ungureanu scoate capul în sondaje, acolo unde e primul reprezentant al Puterii la capitolul încredere. O arată datele unui sondaj realizat de CCSB şi postat pe blogul sociologului Mirel Palada şi pe site-ul Jurnalului Naţional.

Conform studiului, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, conduce la acest capitol, al încrederii, fiind cotat cu 48%, urmat de Patriarhul Daniel şi de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cu 43 de procente. Regele Mihai e pe 4 - 42%, după care urmează co-preşedinţii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta (39%, respectiv 37%). Mihai Răzvan Ungureanu e pe locul 9, CU 28%, adică la 11, respectiv nouă procente de liderii Opoziţiei.

69% dintre români vor demisia lui Basescu

În ceea ce priveste situaţia preşedintelui, 75% dintre români sunt nemultumiţi de prestaţia lui Traian Basescu ca şef al statului şi 69% cred că ar trebui să-şi dea demisia. În plus, 75% dintre români se pronunţă pentru alegeri anticipate.

98% dintre intervievaţi ştiau de demisia lui Emil Boc, iar 56% consideră că a fost un lucru bun.

Notorietatea lui Mihai Răzvan Ungureanu este ridicată, de 93%, dar 54% dintre repondenţi apreciază ca noul premier reprezintă interesele lui Traian Băsescu şi a PDL.

Dacă MRU stă bine, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre preşedintele Traian Băsescu: 14%, cu un procent mai bine decât fostul premier Emil Boc. Pompierii sunt pe primul loc în topul încrederii în instituţii - 94%, urmaţi de Armată, Biserică şi Jandarmerie.

La capitolul intenţie de vot, USL ar câştiga alegerile parlamentare. PSD-PNL şi PC sunt creditate împreună cu 57%, în timp ce PDL e la 18%. Partidul lui Dan Diaconescu e pe 3, cu 12% şi de UDMR cu 4%.

Sondajul a fost realizat în perioada 11-14 februarie 2012, la comanda Intact Media Grup, pe un eşantion de 1003 persoane. Cercetarea are o marjă de eroare de +- 3,1%.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5