Sondaj CSOP: USL are 50%, PDL a urcat la 22%

Un sondaj CSOP, publicat de Evenimentul Zilei, relevă faptul că Uniunea Social Liberală începe să fie erodată de guvernare. Astfel, coaliţia de la guvernare este pe un trend descendent în ultimele patru luni, ajungând acum la 50% din voturile electoratului, la alegerile parlamentare.
Sondajul a fost efectuat în intervalul 10-13 august, pe un eşantion de 1002 persoane, intervievate faţă în faţă, la domiciliu. Eroarea de reprezentativitate este de 3%, cu o probabilitate de 0,95.

Patru formaţiuni ar trece pragul electoral
Uniunea Social Liberală este cea mai bine poziţionată în sondaje, cu 50% din voturile care şi-au anunţat intenţia de a merge la urne la alegerile parlamentare. Scorul electoral al Partidului Democrat Liberal este între 20 şi 22%, în funcţie d enumărule celor care s-ar prezenta la vot.
Partidul Poporului Dan Diaconescu culege 12 procente în preferinţele electoratului, în timp ce UDMR ar avea 5%. În schimb, Partidul România Mare are doar 4 procente.
Celelalte formaţiuni, inclusiv cea a lui Mihai Răzvan Ungureanu sau a lui Mihai Neamţu, sunt la categoria ş.a.m.d.

Premierul Ponta adună cele mai multe păreri de bine
Primul-ministru Victor Ponta este cotat în acest sondaj, la capitolul „ce părere aveţi despre?”, cu cele mai multe opinii favorabile. Astfel, 30% dintre cei intervievaţi au o opinie bună sau foarte bună despre liderul social-democrat, pe poziţia a doua fiind Crin Antonescu, preşedintele Senatului.
Printre cei apreciaţi de popor sunt şi MRU – 21%, preşedintele Traian Băsescu – 20% şi Dan Diaconescu – 18%.

Suspendarea preşedintelui, văzută cu ochi buni de popor

O pondere de 43% din cei care au răspuns la această cercetare sociologică au precizat că suspendarea preşedintelui Traian Băsescu a fost un lucru bun pentru ţară, în timp ce doar 31% au văzut demersul în sens negativ. „Circa 37% din cei întrebaţi spun că Băsescu şi PDL sunt responsabili de criza politică, în timp ce 23% cred că vina este a lui Ponta, Antonescu şi USL. Un procent de 7% apreciază că răspunderea este comună, a celor două tabere”, scrie Evenimentul Zilei.

Comentarii

30/08/12 03:29
Vizitator,

România cu Năstase liber

Senzaţia e că o ţară întreagă s-a trezit din beţie.

Oamenii se uită în jur şi se miră de cioburi, de mobila frântă, de geamurile sparte, de vânătăi. Două luni de haos. Din miezul durerilor de cap, fiecare dintre noi ştie cine-i vinovat, cine a început scandalul. Odată cu trecerea timpului vom descoperi îngroziţi cât rău a făcut USL în România în această scurtă perioadă.

Câţiva încă mai speră că struţo-cămila politică va câştiga alegerile din toamnă, dar în două săptămâni, se vor trezi şi aceştia. Au început să apară frânturi din filmul „Marele jaf de la referendum". Crin Antonescu, în paranoia sa, se bătea cu pumnii în piept şi spunea că pentru el au votat 7,5 milioane de români. Ce va spune când se va confrunta cu milioane de buletine de vot înghesuite în urne de tot felul de preşedinţi de secţii iresponsabili care lucrau mână în mână cu interlopii locali ca să desăvârşească lovitura de stat?

De mult n-am mai văzut politicieni mai rupţi de realitatea precum cei din USL. Ce credeau ei că o să câştige prin acest puci? O încercare disperată de a pune mâna pe toate instiutuţiile, de a pune mâna pe puterea absolută. Asta au încercat, dar au uitat pe ce lume trăiesc. În lumea democratică se tinde exact spre contrariu - evitarea cu orice preţ a concentrării puterii în mâinile unui singur om sau ale unui singur grup politic, de afaceri sau interese. Normal că toate instituţiile europene s-au opus cu tărie planului diabolic imaginat de Voiculescu, Antonescu, Iliescu şi Ponta.

Adrian Năstase, părintele corupţilor din România, scrie pe blogul său că Traian Băsescu şi Monica Macovei au înrobit România în faţa Uniunii Europene pentru că au acceptat monitorizarea pe Justiţie în 2006. E adevărat că dacă nu exista această monitorizare, domnul Năstase n-ar mai fi fost astăzi în închisoare, dar nici noi în UE. Poporul ăsta merita să se zbată în aceeaşi sărăcie precum românii din Republica Moldova sau să trăim într-un sistem corupt şi decrepit precum ucrainenii. Pentru libertatea domnului Năstase, milioane de români meritau să fie şomeri, lipsiţi de orice şansă de a-şi găsi un loc de muncă în ţară sau în străinătate. Astăzi, cu Adrian Năstase la închisoare, trăim într-o ţară în care doar leneşii şi beţivii nu-şi găsesc de lucru. Există şi excepţii, dar pur şi simplu, nimeni din ţara asta sănătos şi harnic nu moare de foame. E o diferenţă între România cu Năstase liber şi România cu Năstase la închisoare. Ghici care?
Emilian Isaila,

30/08/12 15:45
Tiberiu V

Stimate VIZITATOR anonim,
Din orice cuvant al tau si al prietenilor(colegilor)tai portocalii, razbate doar ura, doar revolta, doar idei revansarde. Tu si ai tai, sunteti un fel Ane Pauker, recarosate la nivelul anilor 2012. Va prosternati celor ,,de afara,, pentru a va pastra privilegiile. Nu realizati si nu veti realiza vreodata, ca pe acestia nu-i intereseaza nimic in afara resurselor Romaniei, nu-i intereseaza decat ca Romania sa Ramana o tara,,second-hand,, din enorm de multe motive pe care nu le voi detalia aici. Pentru linistea voastra , vis-a-vis cu acest comentariu, te asigur ca NICIODATA, nu am facut parte sau nu am SIMPATIZAT vreodata cu un partid politic, cu atat mai putin cu politicieni. Ceea ce simt, este totusi ca nu toata clasa politica este aceiasi,,mocirla,,.Nu ma pot abtine insa, sa nu constata ca totusi aceasta adunatura banditeasca din PDL (cu mmmiiiccii exceptii), pute cel mai tare. Este un puroi ce a sufocat cu miresmele lui pestilentiale Romania ultimilor ani. Dar nu uitati, cine e de buna credinta, prefera sa moara in picioare, decat sa agonizeze cersind in genunchi in calitate de slugi ale voastre. ASTA INDIFERENT CAT VA STA NASTASE DUPA GRATII, SI INDIFERENT DACA VOR MAI INTRA INCA CATEVA SUTE CA EL DIN PSD, PDL, UDMR, etc....

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5