Calcule politice de toamnă

Adio, dar rămân cu tine…Dorin Dobra s-a retras din Biroul Municipal al PNL, dar rămâne vicepreşedinte PNL la nivel judeţean

Nu ştiu de ce toate declaraţiile, scenariile, demersurile politice din ultimul timp mă duc cu gândul la subiectele tabloide, pe care cu toţii le blamăm, dar ajungem să ne purtăm, să comunicăm întocmai ca şi subiecţii acestor materiale de presă tabloidă.

Dacă ultimele zvâcniri liberale din mass-media, vezi comunicatul de presă la adresa libertinajului verbal al lui Ioan Oltean, aveau ceva din războiul divelor, ultimele declaraţii făcute de Dorin Dobra aduc cu ele spectacolul divorţurilor de la TV.

Şi acolo, el şi ea nu se mai iubesc ca la început, pentru că nu mai comunică, dar se respectă, vor avea grijă, în continuare de odrasla lor, în cazul nostru, USL, doar că nu se mai poate aşa, pentru că nu mai e constructiv.

Pe scurt, în conferinţa de presă de vineri, Dorin Dobra a anunţat că se retrage din Biroul Municipal al PNL, şi se va implica mai mult în organizaţia PNL B-N, în calitate de vicepreşedinte.

Dobra a mai spus că nu se mai regăseşte în construcţia USL la nivel de municipiu, nu ştie pentru ce munceşte acolo, dar asta nu înseamnă că pune în discuţie viabilitatea USL-ului la nivel local.

Doar că, se repliază pe munca în judeţ, acolo unde, în opinia lui Dobra, relaţia cu USL funcţionează perfect.

Dorin Dobra, vicepreşedinte PNL B-N: Voi părăsi organizaţia municipală a PNL Bistriţa, ca un semnal de atenţionare pentru lipsa de colaborare pe plan local în ceea ce priveşte viitoarele alegeri locale.

Cu alte cuvinte, reproşez astăzi, căci aşa este corect, preşedinţilor mei, Ioan Ţintean şi Gelu Muthi, şi reproşez apoi, preşedinţilor PSD Radu Moldovan şi Ovidiu Creţu, faptul că până la această oră, organizaţiile municipale nu s-au întrunit din punct de vedere instituţional, oficial.

În aceste condiţii, nu ştiu astăzi care sunt obiectivele comune asumate, nu ştiu care e rolul PNL în Primăria Bistriţa, în afară de acela de simplu votant al proiectelor primarului în funcţie.

Nu ştiu care mai e rostul proiectului 10 pentru Bistriţa, pentru că din partea colegilor de alianţă nu am primit nici cel mai mic semnal, şi nu ştiu care mai e azi, incipient, proiectul electoral pentru alegerile din 2012.

Prin gestul meu, nu pun în discuţie viabilitatea USL la nivel local, ci atrag doar atenţia colegilor mei, în primul rând, şi apoi colegilor din PSD, că în felul acesta, relaţia noastră nu se îndreaptă spre ceea ce trebuie să se îndrepte.

Nu mă mai regăsesc, nu ştiu pentru ce mai muncesc în municipiu, în consecinţă, am să mă repliez pe munca în judeţ, acolo unde relaţia cu USL funcţionează perfect, unde deja ştiu exact câţi candidaţi liberali vom avea în alegeri, acolo unde într-adevăr pot fi de folos.

Cu alte cuvinte, personal, m-am săturat să trimit mesaje de colaborare, mesaje de deschidere, invitaţii, cereri, propuneri, programe, la care să nu ni se răspundă, şi în mod absolut loial faţă de colegii mei, am să fiu eu cel care renunţă la această pseudo muncă, în zadar.

Decizia a fost luată la începutul săptămânii.

M-am exprimat atât de mult în structurile de partid şi am cerut ca poziţia mea să fie cunoscută şi la nivel de organizaţia parteneră, întrucât am ajuns astăzi, aici, dându-mi seama că ne apropiem de nici cel mai moc punct de colaborare.

În acest moment, PNL Bistriţa nu-şi poate duce mai departe proiectele. Vă dau un exemplu, proiectul de ieri al lui Dan Molnar, într-o coaliţie firească, trebuia să avem nişte discuţii iniţiale, să ştim la ce ne aşteptăm.

Cu alte cuvinte, nu numai că nu ne putem afirma identitatea, dar mai mult decât atât, nu ştiu exact, şi îi rog pe colegii mei să mă ierte, dacă astăzi lucrez pentru domnul Creţu, pentru ce lucrez până la urmă, şi mai mult decât atât, dacă nu cumva, domnia sa nu are nevoie de noi, nici pentru cel mai mic efort.

La nivelul Bistriţei, USL nu funcţionează din punct de vedere instituţional şi organizatoric.

Repet, e o decizie personală care nu pune în discuţie construcţia USL de la nivelul municipiului Bistriţa. Trage un semnal de alarmă asupra nefuncţionării lui, şi pe cale de consecinţă, asupra rezultatelor din 2012.

Ioan Ţintean, preşedinte PNL B-N: Eu am fost avertizat de Gelu Muthi de aceste nemulţumiri ale lui Dorin Dobra, pe care le admit, le împărtăşesc, şi Dorin m-a informat de aceste intenţii.

L-am încurajat să facă acest pas, pentru că nu doresc să am în echipa lui Gelu Muthi, un om care nu se regăseşte în interesele celor două echipe comune, iar un om pragmatic cum este Dorin Dobra ar fi dorit să le pună în practică foarte repede.

În Bistriţa, se ştie clar, Ovidiu Creţu câştigă primăria. Poate fi pusă această inflexibilitate dintre cele două părţi, pe seama faptului, că Ovidiu Creţu este foarte sigur de victorie, şi eu îmi doresc să câştige, pentru că eu nu voi renunţa la această construcţie a USL.

După părerea lui Dorin Dobra, nu este o comunicare aşa cum trebuie între primarul Ovidiu Creţu şi grupul de consilieri PNL.

Gelu Muthi, preşedinte PNL Bistriţa: Dorin Dobra rămâne în continuare colegul nostru, chiar dacă el a hotărât să facă un mic pas în spate, pentru că el a văzut, vede lucrurile într-un alt fel în ceea ce priveşte colaborarea cu PSD.

Dacă ar fi să caut defecte, lacune în colaborarea cu PSD la nivel local, sigur le-aş găsi, dar nu cred că în acest moment, trebuie să ne preocupe aceste lucruri. Obiectivul nostru e să găsim resurse împreună, să mergem înainte, şi nu să căutăm lucrurile care nu ne convin”.

Zarurile au fost aruncate, iar în perioada următoare aşa, ca în prag de alegeri, bătăliile se vor purta în interiorul USL, între membrii aceluiaşi partid. Că doar e la modă, dar, să nu uităm, şi PSD, şi PNL, vor binele odraslei, respectiv al USL-ului…

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5