Deputatul Bogdan Gruia Ivan: Domnule cancelar, v-am plătit lebedele cu lemn, cu bănci, cu petrol! N-aveți educația să mulțumiți!

Declaraţie politică
Domnule cancelar, v-am plătit lebedele cu lemn, cu bănci, cu petrol! N-aveți educația să mulțumiți!
Pare tot mai evident că Austria vrea să dezbine UE. România nu mai cerșește atenție. Am dovedit că suntem responsabili și Austria ne oferă minciuni îmbrăcate în vorbe goale. "Nici peste trei luni, nici peste șase luni", au spus oficialii austrieci. Este echivalentul cu niciodată.
În anii '90 au dispărut niste lebede din Viena. Vinovați au fost găsiți românii. Acum dispar din România pădurile, petrolul, active bancare. Cine o fi vinovat? Nicidecum Austria.
Știe Austria câte lebede s-au plătit din pădurile județului Bistrița-Năsăud? Să va dăm și gazele din Marea Neagră? Să va dăm gratis țara, viitorul copiilor?
Sau să vă dăm un mesaj simplu:
Crescute Redevențele exponențial pe petrol. De la sute de milioane profit la Petrom/OMV pe an, (de 5 ori mai mare profitul anul ăsta decât anul trecut), să ajungă și ceva statului român.
Analiza pe activele si pasivele bancilor cu capital austriac ce sunt numai pe pierderi în ultimii ani. Săracii de ei, cât voluntariat fac pentru români.
Există o vorbă în România: " Trece lebedele-n zare, când te uiți ele dispare".
Așa a dispărut și bunul tău simț, stimată Austria!

 

Comentarii

08/12/22 21:40
ioan sărățean

Ar fi trebuit să le dăm în prealabil atât cancelarului cât și ministrului de interne austriac să citească Istoria Regimentului alu II Grănițiaru Transilvania, După Monografia Latină dein 1830 și după Alte documente posteriore de Gheorghe Barițiu, Brașoviu, Tipărită la Romer @ Kamner, 1874 , care atestă fără putință de tăgadă aportul adus vreme de aproape un secol de antecesorii noștri la apărarea cu pieptul și arma în mână a granițelor ocârmuirii (fostului Imperiu. precum și participarea și contribuția lor în luptele purtate pe toate câmpurile de bătaie ale Europei. Principala recompensă primită a fost Martiriul lui Tănase Todoran și consocii din 12 noiembrie 1763 de pe Platoul Mocirla din Salva.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5