ISJ BN: Voucherele de vacanţă pentru personalul din învăţământ vor fi plătite după 14 mai!

Inspectorul şcolar general Camelia Tabără a anunţat, în cadrul şedinţei cu directorii, că sumele necesare pentru voucherele de vacanţă sunt deja în conturi, însă acestea vor fi plătite doar după salariile din luna mai, respectiv după data de 14 mai. Prof. Camelia Tabără le-a atras atenţia şefilor de instituţii şcolare să fie foarte atenţi în elaborarea situaţiilor de pus în plată, asta pentru că va fi foarte greu de recuperat o sumă deja dată.

         „Sumele sunt sosite, sunt în buget, le vom distribui în şcoli după ce dăm salariile din mai. Şi ministerul ne-a spus acelaşi lucruri, să nu le dăm împreună cu salariile, să nu se amestece lucrurile. Săptămâna viitoare vom face o simulare. Dumneavoastră aţi transmis nişte sume, dar noi trebuie să ne asigurăm că sumele respective sunt rezultatul unor judecăţi foarte corecte, conform Ordinului de ministru 3560 din 13 aprilie 2018”, a precizat „generalul” Camelia Tabără.

         Potrivit acesteia, ISJ BN va ţuine legăturile cu şcolile prin intermediul inspectorilor de sector. În fapt, intră în plată toţi salariaţii pe care i-a avut o instituţie şcolară în perioada 1.07.2017 -30.11.2018, pe baza principiului proporţionalităţii, atât ca normă, cât şi ca perioadăn de timp (în eventualitatea pensionării etc.). „Suma completă pentru un coleg care a avut perioada întreagă este de 1450 lei, în limita sumelor prevăzute de  buget. Trebuie să fim foarte, foarte atenţi în acest moment în care cerem sumele ca şcoală, ca să vedem exact dacă ne încadrăm în bugetul pe care îl avem. Beneficiari sunt toţi salariaţii, aici vă rog să fiţi atenţi la cumul. Nu se primeşte decât acolo unde salariatul are norma de bază. (...)  La profesori, v-am solicitat să reînnoiţi consiliile profesorale. Ca să nu dăm fracţionar, e complicat să fracţionezi voucherul dacă are ore în trei şcoli, primeşte numai unde a cerut să fie în consiliul profesoral. Joia viitoare vom trimite draftul. Să nu dăm banii şi apoi să-i avem de recuperat”, a mai spus inspectorul şcolar general.

         De joia viitoare, ISJ va trimite draftul de completat la nivel de şcoală, care va fi retransmis, plăţile urmând să se facă după 14 mai.       

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5