Camelia Tabără: Banii pentru vaucherele de vacanţă au fost viraţi. Şcolile vor achiziţiona tichetele!

Inspectorul şcolar general Camelia Tabără susţine că încă de luni banii aferenţi voucherelor de vacanţă pentru personalul didactic au fost viraţi în conturile şcolilor cu personalitate juridică.

         „De la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean, banii au fost viraţi încă de luni. Fiecare şcoală va urma să-şi facă achiziţia pentru vouchere, în urma unui contract cu firmele. La nivelul judeţului avem 4.994 beneficiari, valoarea totală a tichetelor de vacanţă fiind de 7.241.300 lei”,  ne-a explicat prof. Camelia Tabără.

         Procedura de acordare a voucherelor se face în baza Ordinului 3560/2018 modificat prin Ordinul 3751 din 25 mai 2018. Voucherele de vacanţă se acordă pentru perioada 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018, în cuantum de 1450 lei/salariat, indiferent de durata contractului individual de muncă, a raportului de serviciu sau a timpului de muncă.  Acestea se acordă acolo unde salariatul din învăţământ are norma de bază. În plus, se acordă şi personalului pensionat care desfăşoară activitatea pe baza unui contract de muncă în perioada menţionată. 

Valoarea tichetelor de care beneficiază un angajat este de 1450 lei, suma fiind impozabilă la momentul acordării, din venitul acelei luni. Tichetele de vacanţă pot fi utilizate numai în hotelurile şi pensiunile din România şi vor fi acordate până la data de 30 noiembrie 2018.

         În situaţia în care un profesor nu doreşte un astfel de voucher de vacanţă, trebuie să solicite în scris acest lucru la instituţia de care aparţine. Pare surprinzător, dar unii dascăli nu doresc aceste tichete, preferând o vacanţă peste hotare, şi atunci nu îşi doresc o impozitare pe salariul pentru acea lună. Trebuie menţionat faptul că cei care nu vor folosi aceste vouchere pot să le returneze, iar la finalul anului vor primi impozitul care a fost reţinut.

         Deja multe dintre şcolile bistriţene au lansat pe SICAP procedura de achiziţii publice pentru achiziţionarea voucherelor de vacanţă, chiar dacă sumele transferate de la IŞJ B-N nu acoperă 100% cheltuielile. Pentru diferenţa de sumă, va fi promovată o nouă licitaţie, în termen foarte scurt. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5