Camelia Tabără către directori: Toate posturile care apar pe parcursul anului şcolar, să le faceţi publice, altfel se lasă cu sancţiuni!

Inspectorul şcolar general, prof. Camelia Tabără le-a cerut directorilor de instituţii şcolare să anunţe toate posturile care devin libere în unitatea de învăţământ, chiar şi concediile medicale atunci când este vorba despre profesoare care urmează să intre în concediul de creştere a copilului, asta pentru a  nu mai exista suspicuiuni că posturile sunt ascunse.

         „Toate posturile care apar pe parcursul anului să le scoateţi, chiar şi concediile medicale, dacă e vorba de fete care nasc şi apoi intră în îngrijire copil. (...) Sunt foarte multe fete cu notă foarte mare rămase în afara sistemului. Există în continuare o suspiciune a unor colegi mai tineri că ascundem posturi. Noi încercăm să lucrăm cât mai transparent cu putinţă, suntem atenţi la orice fel de observaţie, uşa mea e permanent deschisă. Orice profesoară care îmi spune că nu a fost corect, îi cer să îmi spună un nume şi prenume şi ne ducem pe fir înapoi să vedem dacă încadrarea respectivă a fost corectă. Uneori am găsit erori, alteori lucrurile au fost foarte clare. Am decis să postăm pe site care este persoana care a câştigat acel post, pentru că a venit o dăscăliţă care a spus: „mi-am depus de trei ori dosarul în timpul anului şcolar şi niciodată nu am încăput”. Bineînţeles i-am arătat cererile şi de fiecare dată a fost cineva cu o medie mai mare. Trebuie să se elimine această suspiciune că directorii, în complicitate cu Inspectoratul Şcolar, ascund posturi”, a spus prof. Camelia Tabără.

         Inspectorul şcolar general a ţinut să precizeze că nimeni nu poate intra în sala de clasă ca profesor decât dacă dă un concurs, naţional, judeţean sau la nivelul şcolii. „Vă rog, cu maximă atenţie şi responsabilitate, atenţie la mobilitate. Apare postul astăzi, îl transmiteţi la ISJ, stă trei zile pe site-ul inspectoratului, să îl vadă toată lumea, apoi se dă soluţia cine a luat postul, cu notă. E foarte clar şi transparent, astfel ca toată lumea să înţeleagă că nota cea mai mare din concursul naţional îţi dă dreptul să alegi. Pe toată durata anului şcolar păstrăm exact ierarhia de la ultima şedinţă publică. Prioritară este nota din 2018, apoi notele din anii anteriori, concursul judeţean, plata cu ora, pensionarii şi apoi concurs în şcoală. Dacă cineva face dovada că s-a ascuns un post, se lasă cu sancţiuni. Nu aş vrea să sune ameninţător, că suntem la prima noastră întâlnire, dar nu ne putem juca cu această chestiune”, a concluzionat prof. Camelia Tabără.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5