Camelia Tabără: Transferurile se fac în perioada vacanţelor! Părinţii au dreptul să-şi ducă unde vor copiii!

          Inspectorul şcolar general Camelia Tabără le-a cerut directorilor de şcoli din judeţ să fie atenţi la respectarea procedurilor care privesc transferurile elevilor de la o instituţie  la alta.

          „Prima mea rugăminte este să fiţi extrem, extrem de atenţi la constituirea formaţiunilor de studiu. Suntem cu toţii obligaţi să respectăm Regulamentul de Organizare şi Funcţionare care spune că transferurile se fac în perioada vacanţelor, adică în data de 9 septembrie trebuie să ştiţi care sunt elevii înmatriculaţi la dumneavoastră în şcoală şi în termen de 5-10 zile să faceţi transferul foilor matricole între şcoli, acolo unde transferul a fost legal şi în baza unor avize corespunzătoare”, a precizat prof. Camelia Tabără.

          „Generalul” IŞJ B-N le-a spus directoril că nu pot împiedica transferul unui elev de la o şcoală la alta, chiar dacă se remarcă un exod de la rural la urban, însă aceste transferuri nu pot fi făcute după începerea anului şcolar decât în cazuri excepţionale.

          „Vă atenţionez din nou. Părinţii au dreptul să se ducă la orice şcoală doresc, nu aveţi niciun fel de motiv şi nu aveţi dreptul nici legal, nici moral, să-i spuneţi unui părinte că nu îl lăsaţi să plece. El vrea să plece la altă şcoală, regulamentul este permisibil din acest punct de vedere. Este un fenomen pe care nu-l putem stopa”, a spus prof. Tabără.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5