Camelia Tabără, despre cererile directorilor de a preda la clasă: Nu poţi face două lucruri deodată şi bine!

          Inspectorul şcolar general Camelia Tabără i-a anunţat pe directorii de şcoli din judeţ că va respinge în bloc solicitările făcute de către unii dintre aceştia pentru „plata cu ora”, pentru că nu pot fi şi manageri buni şi cadre didactice dedicate. Tabără a precizat că, prin excepţie, ar putea accepta anumite cereri, nominalizându-l pe directorul de la Lunca Ilvei, Ioan Balea, profesor de fizică, în contextul în care se constată un deficit al profesorilor de informatică, fizică, la nivel de judeţ.

          „Vă arăt care este consistenţa dosarului cu cererile pentru plata cu ora ale directorilor. Vă rog să nu vă supăraţi, v-am spus şi în Consiliul de Administraţie şi ca să nu am de trimis 100 de faxuri vă spun că răspunsul este: Nu, nu se aprobă! Nu am nimic de ascuns, am fost director 10 ani de zile şi sunt convinsă din experienţa personală că nu poţi face două lucruri deodată şi bine. Fie nu vă faceţi orele şi atunci sunteţi un foarte prost exemplu pentru colegii dumneavoastră, fie nu vă faceţi activitatea de director. Fără supărare, colegial...”, le-a spus „generalul” Tabără.

          Şeful IŞJ B-N a menţionat că directorii au obligaţia de a organiza activitatea, de a fi permanent în şcoală, pentru a interveni prompt, să relaţioneze cu celelalte cadre didactice, cu elevii, cu părinţii. „Ştiu că sunt situaţii deosebite, ştiu că avem deficit de profesori de fizică, de informatică etc., suntem de atâţia ani împreună şi am spus „da”, e o excepţie.(...) Acesta e motivul pentru care răspunsul unitar e că nu se aprobă, pentru că avem un regulament şi cu toţii trebuie să ne supunem acestuia. Aveţi dreptul să aveţi aceste ore. Vă rog să reveniţi cu o solicitare şi să ne spuneţi care era codul postului şi codul orelor, dacă au parcurs toate etapele de mobilitate, dacă au fost în toate şedinţele publice. Într-adevăr, la Lunca Ilvei, unde director e domnul Balea Ionel, preferăm în locul unui necalificat să facă orele de fizică domnul director”, a spus Camelia Tabără.

          Aceasta a precizat că vineri, 6 septembrie, va mai fi o şedinţă publică de repartizare a orelor rămase, iar prioritate vor avea candidaţii în funcţie de nota obţinută la examenul naţional din 2019, din anii anteriori, pensionarii etc.          „Dacă într-adevăr nu există o altă variantă, o altă posibilitate, le vom aproba în mod excepţional şi sperăm ca în cât mai puţine situaţii ca să vă puteţi face activitatea de management cât mai bine şi cât mai eficient”, a concluzionat Camelia Tabără.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5