Diferenţe prea mari în unele şcoli între media din gimnaziu şi cea de la Evaluarea Naţională!

• Mai aproape de adevăr “Lucian Blaga” şi CN “Liviu Rebreanu” din Bistriţa

Inspectorul şcolar general Camelia Tabără atrage atenţia cadrelor didactice din judeţ să nu mai acorde note mari cu uşurinţă, doar de dragul unei medii generale favorabile admiterii într-un liceu. În cadrul şedinţei cu directorii, aceasta a menţionat că până la urmă, copiii sunt cei păcăliţi, pentru că degeaba ai o medie de 8 în anii de gimnaziu, dacă obţii nota 3 la testele naţionale…
La nivelul judeţului nostru, potrivit statisticii realizate de minister, diferenţa dintre cele două medii – media celor patru ani de gimnaziu şi media de la testele naţionale – este de 2.31, peste cea naţională de 2,16.
“Fiecare şcoală are calculate această diferenţă. Asta să fie prima analiză pe care o faceţi, să vedeţi cum staţi, în condiţiile în care o toleranţă admisibilă este de 2, iar din şcolile din Bistriţa-Năsăud se regăsesc 46. În top se regăsesc Şcoala Gimnazială “Lucian Blaga”, cu o diferenţă mică, urmată de “Liviu Rebreanu”. La extrema cealaltă, cu mai mare sau egal decât 2 sunt 73 şcoli, începând cu Rodna şi terminând cu Telcişorul, unde diferenţa este de 5.07”, a precizat inspectorul şcolar general Camelia Tabără.
Potrivit acesteia, în toate aceste şcoli vor fi efectuate inspecţii tematice, iar directorii vor spune “de ce un elev care are media general 8 – unde contribuie toate disciplinele, unde s-au dat lucrări şi copilul a ştiut să scrie – la examenele naţionale a luat 3”.
“De ce îi păcălim pe copii şi părinţi şi le menţinem iluzia că au un nivel de cunoştinţe, când nu îl au? De ce dăm note cu foarte multă uşurinţă şi nu ne raportăm la nişte standard naţionale? De ce sunt discipline la care toţi copiii au 10? (…) Să vă ridicaţi un semn de întrebare, să o facă fiecare dascăl, nu doar profesorul de română sau matematică. De ce are 10 la fizică, dacă la matematică are 3, că sigur nu-i bun”, a spus prof. Camelia Tabără.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5