Camelia Tabără: Avem festivităţi de abolvire foarte frumoase, plin de 9 şi de 10, care nu se mai regăsesc în examenul naţional

Referitor la rezultatele de la Bac şi Evaluare Camelia Tabără spune că şcolile sunt obligate să facă raport de evaluare internă.
„Ne preocupă şi copiii corigenţi, lăsaţi în clasa a VIII-a, care au scăzut totuşi de la 25% la 15% la nivel de judeţ, dar vrem să vedem, aceşti copii, câte corigenţe au avut în cei patru ani şi câte note de trecere. Nu e în ordine să ai foarte multă clemenţă şi în clasa a VIII-a, pentru că ne strică procentul promovabilităţii, îi lăsăm corigenţi. O să cerem pentru aceşti copii câte absenţe au, dacă nu are absenţe şi a fost în sala de clase, şcoala trebuie să răspundă de ce nu a reuşit să înregistreze nivelul minimal de 5. Din ce am văzut din inspecţii şcolare, cu foarte multă uşurinţă se dau note mari. O să vedem diferenţa dintre nota de la clasă şi nota de examen. Avem festivităţi de abolvire foarte frumoase, plin de 9 şi de 10, care nu se mai regăsesc în examenul naţional. E nedrept să ceri socoteală numai profesorului de română şi matematică. Sunt profesoară de fizică şi pot să spun exact că un copil care nu are 5 la matematică, nu văd cum ar avea note spectaculoase la fizică. Toate celelalte discipline, dacă nu ai achiziţia minimală de limba română, nu se pot dezvolta” declară inspector şcolar general Camelia Tabără.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5