Peste 6.000 de elevi, în simulare la Testare Naţională şi Bacalaureat

Elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a vor susţine, mâine, simularea la Testare Naţională şi Bacalaureat la limba şi literatura română. Simularea începe la ora 11.00, pentru toţi elevii, urmând ca la clasele a VIII-a proba să fie de două ore, iar la clasa a XII-a de 3 ore.
„Simularea se desfăşoară în condiţii asemănătoare cu examenul de bacalaureat şi testare naţională. Subiectele sunt elaborate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean, ca formă şi conţinut fiind girate de inspectorul de specialitate. Corectura se va face la două mâini, urmând ca după centralizarea notelor să fie discuţii cu părinţii la şcoală, pentru ca elevii să aibă rezultate bune la examenele din vară” declară inspector şcolar general Camelia Tabără.
Pe 30 ianuarie vor fi simulările la matematică şi la istorie, pe 6 februarie licenii vor susţine simularea pentru toate disciplinele de la proba E)d). A doua etapă a simulării va fi pe 8 mai - la limba şi literatura română, pe 14 mai la matematică şi istorie, iar pe 16 mai la disciplinele de la proba E)d). Pentru clasa a VIII-a, etapa a doua a simulărilor va avea loc pe 8 mai, la limba şi literatura română, respectiv pe 14 mai, la matematică.
Elevii claselor a VIII-a vor încheia cursurile în 14 iunie şi vor susţine probele scrise la Testare în 25 iunie - limba şi literatura română, în 26 iunie la limba şi literatura maternă, în 27 iunie la matematică.
Licenii vor finaliza cursurile pe 31 mai. Examenul de bacalaureat din 2013 începe în 10 iunie cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), susţinută până în 12 iunie. În perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), urmată în 17-21 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D) şi în 25-28 iunie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Probele scrise de la bacalaureat vor fi susţinute în 1 iulie la Limba şi literatura română (proba E a) şi în 2 iulie - la Limba şi literatura maternă (proba E b). Testarea va continua în 3 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E c) şi în 5 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E d).
În judeţul nostru sunt centralizaţi 3248 elevi de clasa a XII-a şi 3184 elevi de clasa a VIII-a.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5