Simulare Evaluarea Naţională şi BAC 2015

Elevii de clasa a VIII-a vor susţine simularea examenului în februarie, iar liceenii în martie

* 2015 este al doilea an în care elevii susţin simulări la nivel naţional pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională. Asta înseamnă că simulările se desfăşoară la aceeaşi dată pentru toate şcolile, iar elevii din toate şcolile au de rezolvat aceleaşi subiecte.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, între 23 şi 25 februarie, elevii de clasa a VIII-a vor susţine simularea la Evaluarea Naţională, iar între 2 şi 6 martie, absolvenţii de liceu vor susţine simularea la Bacalaureat. Pe discipline, simularea Evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a din anul şcolar 2014-2015 va avea loc în 23 februarie la Limba şi literatura română, în 24 februarie la Matematică şi în 25 februarie la Limba şi literatura maternă, în 6 martie urmând să fie afişate rezultatele.

Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a va avea loc în 2 martie la Limba şi literatura română, în 3 martie la Limba şi literatura maternă, în 4 martie la proba obligatorie a profilului şi în 6 martie la proba la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a), afişarea rezultatelor fiind programată în 12 martie.

În 2015, evaluarea naţională se va desfăşura la aceleaşi discipline ca cele din anul şcolar trecut, probele urmând să fie susţinute în perioada 22-24 iunie. Examenul de bacalaureat din 2015 va fi organizat în două sesiuni, respectiv în iunie – iulie şi august – septembrie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5