După vacanţa intersemestrială, începe Bacalaureatul. Peste 2200 de candidaţi înscrişi în Bistriţa-Năsăud

Nu mai puţin de 2239 de candidaţi din Bistriţa-Năsăud s-au înscris pentru a susţine probele orale ale examenului de Bacalaureat – probe de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, aşa cum sunt ele denumite - care se vor desfăşura în perioada 12-22 februarie.

         Potrivit inspectorului de specialitate Monica Buboly, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, 1998 sunt liceeni din promoţia 2018, iar 241 sunt absolvenţi din seriile anterioare. Probele se vor desfăşura în liceele de pe raza judeţului.

         Proba A, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, este programată în perioada 12-13 februarie, în zilele de 14-15 februarie urmând să se desfăşoare evaluarea competenţelor lingvistice în limba maternă (proba B). Competenţele digitale vor fi evaluate, potrivit Calendarului examenului de Bacalaureat naţional, în datele de 16 şi 19-20 februarie, în timp ce competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională vor fi testate în 21 şi 22 februarie.

         După probele de evaluare a competenţelor, Bacalaureatul continuă în luna iunie. Cursurile pentru clasa a XII-a şi a XIII-a se încheie vineri, 25 mai. Prima probă scrisă – limba şi literatura română – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie, proba la limba şi literatura maternă – Eb) este programată în 26 iunie, iar proba Ec), proba obligatorie a profilului, în 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului şi specializării – Ed) – se va desfăşura în 28 iunie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5