Cinci elevi de nota 10 au fost premiaţi la Palatul Administrativ. Camelia Tabără: E un imbold pentru toţi cei care încep un nou an şcolar

Cinci absolvenţi de şcoală gimnazială şi liceu din Bistriţa-Năsăud care au obţinut media 10 la examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat au fost premiaţi, în prima zi de şcoală, într-un cadru festiv găzduit de Palatul Administrativ. Prefectul Ovidiu Frenţ, preşedintele Consiliului Judeţean – Emil Radu Moldovan şi inspectorul şcolar general Camelia Tabără au fost mesagerii Guvernului şi ai Ministerului Educaţiei Naţionale în acest demers ce vizează susţinerea tinerilor capabili de performanţe şcolare înalte.

La Evaluarea Naţională, judeţul nostru a avut trei medii de 10 prin Irina Ciubucă şi Maya Alexandra Staicu de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare”, respectiv prin Daria Anamaria Marian de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Bistriţa, cele trei liceence primind câte 1000 lei.

La Bacalaureat, doi absolvenți au avut media 10, şi anume Ştefan Cristian Borodi de la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu şi Ilinca –Elena Sava de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, studenţii de anul I beneficiind de un premiu de 3.000 lei.

         „Avem onoarea să-i avem astăzi pe cei mai performanţi elevi de gimnaziu şi liceu, elevi de 10 la propriu şi care pentru performanţa pe care a înregistrat-o în anul şcolar trecut au şi o recompensă financiară. Vreau să-mi exprim gratitudinea, aprecierea şi chiar admiraţia, pentru că nu ştii dacă după clasa a VI-a am mai avut medii de 10 pe linie. (...) Aveţi un echilibru foarte puternic interior, o tărie de caracter, dar şi o capacitate intelectuală deosebită”, a declarat prefectul Frenţ, punctând faptul că educaţia şi sănătatea reprezintă preocupări primordiale ale oricărui Guvern. Prefectul judeţului le-a urat succes pe mai departe, felicitând atât profesorii care i-au îndrumat, cât şi pe părinţii acestora.

         Preşedintele Consiliului Judeţean le-a transmis tinerilor că este mândru de ei, felicitându-i pentru această performanţă obţinută în urma unei munci susţinute. „Mă bucur că astfel de lucruri se întâmplă în judeţul Bistriţa-Năsăud, sunt foarte mândru de voi şi mă bucur că Guvernul României a găsit resursele necesare pentru a stimula performanţa. (...) Şi Consiliul Judeţean acordă anula premii copiilor care au obţinut primele trei medii la cele două examene naţionale, care obţin locul I la Olimpiada judeţeană. Sper să vă întoarceţi acasă după ce vă veţi completa studiile”, le-a spus preşedintele Radu Moldovan.

         Inspectorul şcolar general Camelia Tabără a precizat că a fost aleasă această zi pentru oferirea distincţiilor „ca un imbold pentru toţi cei care încep un nou an şcolar, să demonstrăm că se poate, să demonstrăm că munca unor elevi de zi cu zi, oră cu oră, cu teme foarte conştiincios făcute poate să te aducă în pragul acestui rezultat, nicio virgulă omisă, nicio socoteală greşită, nicio neglijenţă, adică 10”.

         „Generalul” Tabără a menţionat că au fost invitaţi şi directorii instituţiilor de învăţământ, pentru că, nu întâmplător, aceşti elevi provin din cele mai bune şcoli gimnaziale şi licee din judeţ. „Vrem ca pentru toţi elevii care încep astăzi şcoala să fiţi exemple demne de urmat. Vă doresc să aveţi în continuare succese de acest fel, studenţii dă duceţi bunul renume al şcolilor bistriţene şi să ne înscriem pe spirala calităţii pentru că societatea devine tot mai complexă şi mai exigentă în privinţa cerinţelor profesionale pe care absolvenţii trebuie să le aibă şi noi trebui să facem efortul de a ne alinia acestor cerinţe”, a declarat Camelia Tabără. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5