Rezultat foarte bun pentru „generalul” IŞJ, la concurs. Camelia Tabără: Cred că sistemul are nevoie ca inspectoratul să se aşeze

Inspectorul şcolar general Camelia Tabără a fost reconfirmată în funcţie în urma examenului susţinut la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, care a scos la concurs 42 funcţii vacante de inspector şcolar general în toată ţara. Concursul s-a organizat în baza Metodologiei aprobată prin OMECTS nr. 5557/7 octombrie 2011, cu modificările şi completările ulterioare. Cu un total de 135 puncte din 150 posibile (36,25 –analiza şi evaluarea rezultatelor obţinute în educaţie şi formare, a aptitudinilor şi a competenţelor profesionale, 50 – scris, 48,75 – oral), Camelia Tabără demonstrează încă o dată aptitudinile manageriale pe care le are.
„Mă bucur că am obţinut un rezultat bun pentru că nu se poate altfel, din moment ce îţi ştii responsabilităţile, cunoşti legile şi metodologia funcţiilor manageriale. Voi continua să-mi duc proiectele pe care le am mai departe pentru că, iată, echipa IŞJ devine una stabilă, fiecare coleg cunoscându-şi atribuţiile. Voi prezenta public oferta managerială joi, la şedinţa cu directorii, pentru că împreună cu colegii din judeţ trebuie să aducem rezultate frumoase”, ne-a declarat Camelia Tabără.
Camelia Tabără ocupă funcţia de inspector şcolar general din 2012, fiind „nu doar un profesor de excepţie, ci şi un manager de excepţie, fiind omul de care IŞJ are nevoie”, după cum declara, la instalare, deputatul Doina Pană.
Generalul pornea pe drumul IŞJ în 2012 cu dorinţa de a muta accentul de greutate din zona controlului pe care-l face inspectoratul şi de la inspecţiile formale pe dezvoltarea unei culturi a autoevaluării în fiecare şcoală şi a unei raportări faţă de standardele din Legea calităţii şi a unor rezultate măsurabile. „E inadmisibil să acceptăm că intră în bacalaureat copii care nu ştiu să scrie şi toţi cei care le-au marcat traseul să nu-şi pună un semn de întrebare şi să nu-şi facă un fel de mea culpa. Suntem un serviciu public care trebuie să ofere un serviciu educaţional de care elevii şi părinţii să fie mulţumiţi. E inadmisibil să vedem copii pe stradă în timpul orelor şi să nu luăm măsuri”, spunea Camelia Tabără.
Decizia de a continua ceea ce şi-a propus în funcţia de inspector şcolar general a venit în urma consultării cu colegii din inspectorat, dorindu-se o echipă stabilă: „Pot să vă spun că e un post extrem de greu, cu mare responsabilitate şi, la un moment dat, când realizezi că ai alternativa unei vieţi tihnite la catedră, fără niciun fel de răspundere, decât individuală, la un moment optezi pentru acest lucru. Dar, aşa cum e greu să cobori dintr-un tren în mişcare, odată pornit anul şcolar e complicat să pleci dintr-o funcţie de conducere cu tot ce implică ea. Mi s-a părut o mică laşitate să renunţ la inspectorat pentru că, în momentul în care am fost numită, am fost girată de nişte oameni şi, mai mult, cred că sistemul are nevoie ca inspectoratul să se aşeze, directorii să se aşeze, nu în fiecare vară sau primăvară să înceapă o rumoare – cine va fi director, cine se mai instalează. Lucrurile funcţionează cu un mandat pe care-l primeşti şi în care încerci să construieşti zi de zi, într-un anumit sens şi într-o anumită direcţie de dezvoltare”, a precizat Camelia Tabără.
Născută în 25.09.1960 în Dumitra, Camelia Tabără a ales cariera de dascăl, fiind din anul 1987 profesor de fizică la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, iar din 2001 director adjunct şi din 2003 director general. Atât în calitate de manager, cât şi în cea de consilier local, a reuşit să aducă performanţe învăţământului, făcând din Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, una dintre cele mai bune şcoli din ţară. Ioan Tabără, soţul Cameliei Tabără, este, în momentul de faţă, director la Direcţia Agricolă, iar împreună au doi copii, la rândul lor cu cariere de succes.

Comentarii

20/03/15 11:44
Salvan Man

Sa fim seriosi domnilor, cu un asemenea general pesedist nu ne putem lauda.Si nevoile fostului ministru Pana pentru ISJ nu sunt nevoile scolii bistritene.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5