Noul „general” al IŞJ, Camelia Tabără: Plec din „Andrei Mureşanu” cu mintea şi cu raţiunea, lăsând o mare parte din suflet acolo

Camelia Tabără este de săptămâna aceasta noul inspector şcolar general. În prezenţa inspectorilor, subprefectul Ovidiu Frenţ a dat citire ordinului prin care Adrianei Pană i-a încetat, la cerere, ordinul de numire în funcţie ca inspector şcolar general şi revenirea la catedră, iar prin alt ordin semnat de ministrul Ecaterina Andronescu, Camelia Tabără este numită, prin detaşare, în funcţia de inspector şcolar general, din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Ovidiu Frenţ i-a mulţumit Adrianei Pană că şi-a asumat conducerea ISJ într-un moment greu, cu Evaluarea Naţională şi bac-ul. „ Eu îi doresc mult succes doamnei Pană şi trebuie să spun că reprezintă o excepţie prin faptul că şi-a asumat public, pe lângă cariera profesională, cea politică. A anunţat acest lucru şi şi-a stabilit nişte ţinte de la care nu se abate. Pentru aceasta vreau să o felicit, să îi urez mult succes şi să o vedem undeva la fondul problemelor învăţământului”, a spus Frenţ. Despre noul „general” Frenţ declară: “O felicit pe doamna inspector general. Este un profesionist recunoscut de întreaga comunitate şi cred că experienţa ultimilor ani, proiectele pe care le-a desfăşurat şi finalizat la „Andrei Mureşanu” au făcut din această instituţie o unitate de top şi de care suntem foarte mândri. Cred că acest simţ practic şi conştiinţa faptului că fondurile europene pot fi folosite în folosul comunităţii va fi adus şi în această instituţie. Cred că, cu toţii, veţi avea multe de învăţat de la dânsa şi şcolile de pe raza judeţului vor avea foarte multe de învăţat şi cred că vom vorbi peste câţiva ani, eu doresc să fie cât mai mulţi, de realizările doamnei inspector general care să cuprindă întreg sistemul şcolar al judeţului nostru”.
Adriana Pană spune că a acceptat să vină timp de o lună şi jumătate la conducerea inspectoratului „datorită faptului că, la acea oră, doamna Tabără era indisponibilă fiindcă avea de finalizat licenţa la cea de-a doua facultate. Plec din ISJ nu pentru că nu mi-a plăcut munca aici. Şi aici e un mini-minister şi poţi avea satisfacţii, dar am un proiect politic pe care îl consider important, nu neapărat pentru mine, ci poate chiar pentru binele învăţământului. Camelia Tabără este nu doar un profesor de excepţie, ci şi un manager de excepţie, fiind omul de care ISJ are nevoie. Sunt convinsă că va urma o perioadă de înflorire a învăţământului în acest judeţ ” declară Pană.
„Cred că este foarte clar că am ajuns în acest post recomandată de PSD, dar vreau să spun public faptul că mi-am lăsat pălăria roşie la poarta ISJ şi, cu siguranţă, nu o să amestec lucrurile. Mă emoţionează cel mai mult în această sală colegele mele de la „Andrei Mureşanu” şi pot să spun că plec din această şcoală cu mintea şi cu raţiunea lăsând o mare parte din suflet acolo. Am venit în ISJ în speranţa că voi accede la un concurs. E important să intri pe uşa din faţă, să îţi poţi contura proiecte pe care, de-a lungul timpului, să le pui în practică într-o perioadă în care cu toţii suntem amărâţi de ce vedem în sistemul de învăţământ. Îmi amintesc şi acum ce-mi spunea profesorul Atanasie Florescu, lucru care este extrem de actual şi acum: în viaţă să munciţi cu seriozitate şi conştinciozitate fiindcă şmecheri sunt destui. Cred că e important. În această perioadă încerc să mă familiarizez cu importantele probleme ale ISJ care, cu siguranţă, sunt altele decât în şcoală, să-mi conturez proiectul managerial şi îmi doresc să mut accentul de greutate din zona controlului pe care îl face inspectoratul şi de la inspecţiile formale, pe dezvoltarea unei culturi a autoevaluării în fiecare şcoală şi a unei raportări faţă de nişte standarde care există în legea calităţii şi a unor rezultate măsurabile foarte clar. E inadmisibil să vedem copii pe stradă în timpul orelor, fiecare absent fără motiv e un rebut educaţional. E inadmisibil să acceptăm că intră în bacalaureat copii care nu ştiu să scrie şi toţi cei care le-au marcat traseul să nu îşi pună un semn de întrebare şi să nu îşi facă un fel de mea culpa. Suntem un serviciu public care trebuie să ofere un serviciu educaţional de care elevii şi părinţii să fie mulţumiţi”, spune noul şef de la ISJ.
Conducerea Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu” va fi asigurată, până la examenul din septembrie, de directorii adjuncţi.
Camelia Tabără a preluat mandatul de la profesoara Adriana Pană, care a revenit director adjunct la Colegiul Tehnic Infoel. Pană a preluat conducerea de la Vasile Marc, care s-a succedat de două ori, la şefie, cu Mihai Mureşan, revenit şi el acum ca „general” adjunct.
Camelia Tabără s-a născut la 25. 09. 1960 în Dumitra. Din anul 1987 este profesor de fizică la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, din 2001 director adjunct, iar din 2003 director general, fiind şi consiler local cu state vechi în Consiliul Local Bistriţa.
Veştile bune nu ocolesc familia Tabără, soţul şefei IŞJ, Ioan Tabără, fiind printre favoriţii la o funcţie de conducere la Direcţia Agricolă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5