Deputatul Bogdan Ivan: Am sesizat Avocatul Poporului pentru a bloca desfiinţarea a 26 de clase de liceu în mod abuziv!

Am sesizat Avocatul Poporului pentru a bloca desfiintarea a 26 de clase de liceu în mod abuziv, de către inspectorul general Mihai Mureșan!

Flagrant:
- Se taie clase unice: muzică, arhitectură;
- Se taie clase de științe ale naturii de la CNAM și Liceul Sanitar și se dau clase noi la Rodna;
- Se taie clasă de profil electric de la Infoel, cel mai cerut pe piața muncii;

Consiliul se Administrație al ISJ B-N s-a întrunit formal în 15.01.2021 pentru definitivarea cifrelor de școlarizare în condițiile în care data limită de transmitere către MEC este 22.01.2021.

Nu au fost prezentate sau transmise rezultatele dicuțiilor din forurile consultative ale ISJ B-N cum ar fi CLDPS, Consilul Consultativ al ISJ sau Comisia Paritară. Diminuările cifrei de școlarizare față de propunerea fiecărei unități de îvățământ în județul nostru a avut loc arbitrar, abuziv, partinic și cu încălcarea principiilor de bază ale Legii 1 /2011.

Comentarii

18/01/21 16:29
Adi C

Toate liceele pierd câte o clasa, numai la Rodna se înființează o clasa de liceu. Cum este posibil ca școală de la Rodna sa se numească Liceu Tehnologic și sa nu aibă nicio clasa de liceu. Asa a funcționat anul trecut. Am înțeles ca dna director este membru PNL de câteva săptămâni. Sa fie asta motivul? Pana acum a fost membru PSD și a obținut tot ce si-a dorit. Știe sa se orienteze...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5