Deputatul Bogdan Ivan: PSD a depus un proiect de lege pentru blocarea creșterii prețurilor la energie și gaze naturale! Ce prevede proiectul!

Deputatul Bogdan Ivan anunță că PSD a depus un proiect de lege pentru blocarea creșterii prețurilor la energie și gaze naturale. Inițiativa vizează plafonarea prețului la nivelul mediei tarifelor din ultimele 6 luni; faptul că Statul suportă 50% din scumpirea rezultată în facturile oamenilor - oamenii vor plăti jumătate din prețul în plus al facturilor. De asemenea, ar urma să fie impozitate profiturile uriașe ale producătorilor de energie și gaze - statul își "cere" dreptul de a impozita un profit generat de pe urma resurselor sale.
"Voi susține adoptarea acestei legi în Parlamentul României, alături de colegii mei din PSD. Este SINGURA pârghie pe care o are PSD în momentul de față! Ca să treacă legea avem nevoie și de votul parlamentarilor PNL, USR Plus, AUR și UDMR. Spre deosebire de noi, opoziția, Guvernul are AZI pârghii pentru a rezolva problema prețurilor prin Ordonanță de Urgență:
- Limitarea marjei de profit la prețurile de vânzare de la Nucrearelectrica și Hidroelectrica;
- Supraimpozitarea profiturilor companiilor care distribuie energia;
- accesarea Fondului de Modernizare a Băncii Europene de Investiții. România poate accesa 10 Miliarde de euro. A depus proiecte pentru 7% din acești bani.
Guvernanții trebuie să le dea socoteală oamenilor pentru scumpiri, pentru bătaia de joc și pentru faptul că au aruncat la coșul de gunoi orice urmă de umanitate și de empatie!
Nu știu cât plătesc ei la gaze și energie, dar un lucru este clar: au inima de gheață!", explic[ deputatul social-democrat Bogdan Ivan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5