Deputatul Bogdan Ivan: Se va relua construcția hidrocentralelor mari românești!

Deputatul Bogdan Ivan a inițiat, împreună cu colegii din PSD, un proiect de lege care a fost adoptat azi în Camera Deputaților, unde este prevăzută deblocarea construcțiilor de hidrocentrale mari.
Ce prevede acest proiect de lege?
Scoaterea din zona ariilor protejate a amenajărilor hidrotehnice și asigurarea unei distanțe de protecție de 100 de metri între acestea și restul ariei protejate.
Reluarea rapidă și finalizarea următoarelor investiții:
1. Răstolița – hidrocentrală realizată în proporție de 92%, la care s-au cheltuit peste 200 de milioane de euro și care poate produce lunar peste 9000 MWH;
2. Valea Jiului – hidrocentralele Bumbești, realizată 90% și Dumitra, realizată 98% pentru care s-au cheltuit deja peste 155 de milioane de euro și care pot aduce în sistem peste 21000 de MWH, în fiecare lună.
Funcționarea acestor hidrocentrale ar putea alimenta energetic peste 300.000 de locuințe de români.
"Proiectele majore au fost, ani la rândul, oprite de anumiți "iubitori ai naturii", dorind să protejeze specii care nu se mai găsesc în flora și fauna României. Și eu sunt un iubitor al naturii, însă aceste proiecte de milioane de euro, strategice și imperios necesare pentru România nu trebuie să se oprească din cauza unor probleme imaginate!", declară deputatul Bogdan Ivan.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5