Deputatul Botiş susţine modificarea Legii sistemului public de pensii

Legea 19/2002 privind sistemul public de pensii va fi modificata, ministrul Muncii, Marian Sârbu, dispunând, la începutul săptămânii, la întâlnirea cu reprezentanţii pensionarilor, crearea unui grup de lucru care să identifice modificările legislative necesare la actul normativ. Modificarea prevederilor Legii 19/2000 privind sistemul public de pensii, referitoare la biletele de tratament balnear pentru pensionari subvenţionate de stat, în sensul acordării acestora numai în extrasezon reprezintă una dintre măsurile analizate de Guvern cu sindicatele şi patronatele. Propunerile sunt incluse într-un document centralizat al propunerilor grupurilor de lucru pentru „Platforma comuna de măsuri anticriză".

Deputatul PD-L Ioan Nelu Botiş prezent la protestul pensionarilor din judeţul nostru a susţinut în plenul Camerei o declaraţie politică privind propuneri de modificare a Legii sistemului public de pensii.

„Conform principiului solidarităţii sociale, prin care participanţii la sistemul public îşi asumă reciproc obligaţii şi beneficiază de drepturi pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea riscurilor sociale, propun ca în fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat să se ţină cont de necesităţile şi cerinţele pensionarilor, respectiv de coşul minim de consum ” a declarat Botiş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5