Deputatul Cristina Iurişniţi atrage atenţia asupra problemelor din Slătiniţa

Campania Cartierele Bistriței europene continuă: 
Am atras încă din 10 septembrie atenția asupra problemelor de infrastructură școlară din Slătinița: lipsa rețelei de apă și de canalizare, la nici 10 km de municipiul "european"! Presa a preluat subiectul, și mă bucur că a fost readus pe agenda publică, inclusiv prin implicarea oamenilor din comunitate, așa cum e firesc. 
Dacă la această problemă, primarul a răspuns că pot veni cu olița copiii de grădiniță, îi reamintesc totuși, că acele toalete ecologice cerute de reprezentantul comunității în recenta ședință a CL, trebuie instalate cât mai urgent, pentru o minimă decență a unor servicii de bază, pe care Primăria Bistrița trebuia să le asigure de vreo 10 ani. 
De asemenea, lângă clădirea școlii primare pe care am vizitat-o înainte de începerea școlii, se află cladirea școlii gimnaziale, care e părăsită, nu sunt activități, elevii de gimnaziu preferând să facă naveta în oraș. 
Ce se întâmplă cu această clădire de interes public, aflată în proprietatea Primăriei Bistrița? Dacă nu i se dă nicio destinație, ea va intra cu siguranță într-un proces de degradare din lipsa de preocupare a autorităților! 
Soluția poate fi înființarea unui centru de primire a victimelor violenței, sau a unei școli profesionale, sau a unui centru after school pentru cei aproximativ 40 de copii din Slătinița, care au rămas în vechea școală! Soluții se pot găsi dacă există interes și preocupare!
Până atunci, fâlfâie steagul european într-o școală primară fără apă curenta și canalizare in 2018, având alături o clădire părăsită, unde nu se mai întâmplă nimic!

Deputat

prof. Cristina Iurișniți

 

Comentarii

25/09/18 11:16
Carcotas

Stimata doamna, pentru edilii nostri din Bistrita, localitatile componente nu au nici o importantza, ptr ca sunt prea putini care voteaza " pentru " ! Acolo-s mai multi din categoria celor care stau doar cu mana intinsa la primarie dupa " hajutoare manca-tz-as "... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5