Deputatul Cristina Iurişniţi: PSD din nou nu respectă Constituția! Legea manualului şcolar este neconstituţională

Dar nu mai miră pe nimeni, Educația e cumva la periferie față de OUG- urile care erodează permanent statul de drept! Totul pornește de la Educație! Educația reprezintă fundația unei societăți, într-adevăr într-o degradare continuă în România dar dacă arde casa trebuie sa acționezi in consecință! JUSTIȚIA va ține din nou capul de afiș in zilele următoare, deși oamenii au case inundate, inflația creşte galopant, abandonul școlar de 17,1% este departe de acel 11% asumat de România pentru 2020, în anul centenar, 40% din școlile țării încă au grupurile sanitare in curte.

În Bistrița- Năsăud au rămas la sfârșitul anului școlar 41 de școli fără canalizare pentru că primăriile au alte priorități de cheltuire și risipire a banului public, nu să doteze școlile pentru educația și starea de bine a copiilor noștri!

Cât despre starea legislației școlare, după legea Editurii unice declarata neconstituțională, iată ce spune Curtea Constituțională, cu privire la Legea manualului școlar: Camera Deputaților era cea care trebuia să fie Camera decizională! Dar fostul ministru Pop a crezut ca dirijează chiar și demersul legislativ din Parlament după cum avea chef, modificând traseul după bunul plac, că doar el este președintele Comisiei de învățământ de la Senat!

"I. În ziua de 18 iulie 2018, Plenul Curții Constituționale , învestit în temeiul art.146 lit.a) teza întâi din Constituție și al art.11 alin.(1) lit.A.a) și art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, s-a pronunțat , în cadrul controlului anterior promulgării, asupra următoarelor obiecții de neconstituționalitate :

A. Obiecția de neconstituționalitate a Legii manualului școlar , obiecție formulată de un număr de 27 de senatori aparținând Grupurilor parlamentare al Partidului Național Liberal și al Uniunii Salvați România".

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea manualului școlar este neconstituțională, în ansamblul său.  Ministerul Educației, prin Editura  Didactică și Pedagogică, face în prezent manuale noi pentru clasele I-VI, fără bază legală

deputat USR

prof. Cristina Iurișniți

Comentarii

20/07/18 11:12
comentator

Stimata doamna, abandonul scolar nu este din cauza manualelor ci din cauza faptului ca voi toti politrucii care ati ajuns "la butoane " de la Revolutie incoace, v-ati batut joc de tot invatzamantul romanesc foarte bun facut din vremea lui Ceausescu si nu ati scolarizat tinerii dupa cerintele economiei nationale, ati produs prin scolile si facultatilor particulare, o inflatie de diplome fara acoperire si ati desfiintzat scolile de meserii, unde se puteau califica tinerii carora nu le place neaparat " scoala " si nu toti vor sa ajunga " Honoris Caussa " .
Astfel, tinerii neavand locuri de munca, pleaca in masa din Romania si odata ce-si gasesc locuri de munca in strainatate, nu se mai intorc inapoi niciodata .
Azi-maine n-o sa mai aiba cine ne asigura noua pensiile, ptr ca degeaba facem parte din UE , ca plusvaloarea creata in tzarile acesteia, nu ne asigura noua aceste pensii ( care sunt foarte speciale pentru politrucii care v-ati batut joc de noi toti ) .
NU MANUALELE ESTE PROBLEMA !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5