Deputatul Cristina Iurişniţi solicită CL Bistriţa ca programul Şcoală după Şcoală să se desfăşoare în şcoli!

Deputatul Cristina Iurişniţi (USR) susţine că, în această săptămână, a reluat presiunea pe autoritățile locale pentru a rezolva problema programului „Școală după Școală” (SDS), program  care este absolut necesar pentru mulți părinți care lucrează și au nevoie de acest serviciu educațional. 

„Programul de after school trebuie să se desfășoare în școlile copiilor. Un guvern responsabil ar trebui să finanțeze acest program!  Părinții vor să își știe copiii în siguranță, supravegheați și mai ales îndrumați în activitățile lor de învățare sau recreative! Dar la noi totul e complicat când de fapt poate fi clar si simplu: spații disponibile sunt,  de ce sa plătească părinții chirii scumpe in alte părți?”, precizează parlamentarul bistriţean.

Potrivit acesteia, problema poate fi rezolvată prin hotărâre de consiliu local, așa cum de exemplu s-a întâmplat la Petroșani sau Cluj. „Exemplele de bună practică trebuie aduse în spațiul public, iar rolul unui parlamentar responsabil este să facă presiune  asupra autorităților  publice locale dacă acestea nu lucrează în interesul cetățeanului. Dacă la nivel național,  Curtea de Conturi a luat o  decizie obtuză,  soluția o putem găsi la nivelul administrației locale. Prin urmare, după ce  am depus în Parlament  a doua interpelare pe această temă spinoasă legată de  Școala după Şcoală, program doar promovat pe hârtie de PSD și nefinanțat de guvernanți, USR BN propune să rezolvăm problema  pe plan local”, atrage atenţia deputat Cristina Iurișniți.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]