Deputatul Cristina Iurişniţi va propune scăderea numărului de copii arondaţi unui consilier/psiholog şcolar

   Deputatul Cristina Iurişniţi a anunţat că va depune o iniţiativă legislativă cu privire la suplimentarea numărului de psihologi şi consilieri şcolari în şcolile din România, prin scăderea numărului de copii de care trebuie să se ocupe.

          „Lipsa acestor consilieri şcolari, a psihologilor şcolari este strigătoare la cer, pentru că un post se alocă pentru 800 de copii. Dacă ai 799 de copii, postul nu este viabil, nu este aprobat. Să nu ne mirăm de rezultatele pe care le avem. (...) Pentru această sesiune parlamentară, îmi propun să duc ca o propunere legislativă aceste schimbări legate de numărul de elevi alocat unui psiholog şcolar, unui consilier de carieră. Să nu mai fie 800 de elevi ci între 400-600 de copii, pentru că atunci te poţi ocupa realmente de aceşti copii”, a explicat deputatul Iurişniţi.

          Potrivit parlamentarului bistriţean, elevii ar trebui consiliaţi încă din clasa a VI-a, de la 12 ani, pentru a se putea orienta mai uşor, pentru a putea şti ce parcurs profesional i se potriveşte. „Aşa ar putea afla care sunt abilităţile lor, abilităţi practice sau abilităţi intelectuale. În acelaşi timp, ar fi bună o şcoală a părinţilor, împreună cu părinţii să fie această consiliere, în niciun caz cu hei-rup, în clasa a VIII-a, aşa cum s-a întâmplat anul acesta, când acea broşură cu toate profilurile nu a apărut decât cu o săptămână înainte pentru că Ministerul nu îşi făcuse treaba”, a mai spus Cristina Iurişniţi. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5