Deputatul Diana Morar: Legea Anastasia - pedepse cu executare pentru uciderea din culpă

Deputatul liberal Diana Morar anunţă că "Legea Anastasia" a fost adoptată de Camera Deputaţilor, legea mergând spre proomulgare la preşedintele României.
 
"20.000 de persoane sunt trimise în fața instanțelor de judecată în fiecare an pentru conducere fără permis, sub influența drogurilor sau băuturilor alcoolice. 500 de persoane anual își pierd viața sau sunt rănite grav în accidente produse de cei care conduc fără permis, băuți sau drogați.
Una dintre acestea a fost, anul trecut, Anastasia. O fetiță de 4 ani, ucisă de o mașină condusă de un șofer fără permis, chiar de Ziua Copilului. Am votat săptămâna trecută legea care îi poartă numele și care aduce modificări importante la Codul Penal: niciun şofer băut, drogat sau fără permis care produce accident mortal nu mai scapă de închisoare.
Astfel, legea completează art. 91 din Legea nr. 286/2009, pentru ca uciderea din culpă să nu poată primi suspendarea pedepsei sub supraveghere dacă fapta a fost săvârşită ca urmare a conducerii unui vehicul fără permis sau sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Proiectul legislativ a fost inițiat de mai mulți colegi senatori PNL, votat aproape în unanimitate în Camera Deputaților, for decizional, și urmează să fie promulgată.
Cu 86 de decese cauzate de accidente rutiere, la un milion de locuitori, România rămâne pe primul loc la rata mortalității în accidente rutiere din UE. Un număr cumplit, pe care trebuie să îl reducem, printr-un efort comun de la toate nivelurile. Prin legi, prevenție, educație rutieră și, mai ales, responsabilitate", a transmis, pe pagina de facabook, deputatul PNL BN, Diana Morar.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5