Deputatul Diana Morar: Vârsta de cel puţin 16 ani pentru a conduce o bicicletă sau o trotinetă electrică pe drumurile publice!

Deputatul liberal Diana Morar a prezentat, la postul național de televiziune, proiectul dezbătut și adoptat în Comisia juridică din Camera Deputaților care vizează reglementarea conducerii bicicletelor și trotinetelor electrice pe drumurile publice, pentru siguranța în trafic. Proiectul legislativ va ajunge în curând la dezbaterile și votul din plenul Camerei.
"Câteva dintre prevederile importante pe care trebuie să le cunoașteți:
Pentru a conduce o bicicletă sau o trotinetă electrică pe drumurile publice conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 16 ani.
În cazul trotinetelor electrice în regim de self-service, la efectuarea plăţii, în aplicaţie se va completa un chestionar de 5 întrebări obligatorii din legislaţia rutieră.
Bicicletele, trotinetele electrice şi mopedele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate cu mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizant-fluorescente.
Casca de protecţie este obligatorie pentru conducătorii de biciclete sau trotinete electrice pe drumurile publice, atunci când se deplasează pe partea carosabilă, cu excepţia trotinetelor închiriate.
Trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice trebuie să aibă asigurare obligatorie pentru răspundere civilă. Mulțumesc tuturor colegilor din comisia juridică pentru dezbaterile extrem de valoroase. ", explică deputatul Diana Morar.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5