Deputatul Oltean: Legea Educaţiei este perfectibilă

Vicepreşedintele PDL, deputatul Ioan Oltean, consideră că Legea Educaţiei nu este perfectă, că mai are unele neajunsuri, dar este un pas important spre o reformă profundă. “Legea, în opinia mea nu este perfectă, dar este un pas uriaş spre o reformă profundă a învăţământului românesc. Odată ce se va aplica această lege, se vor găsi şi modalităţi de a elimina acele disfuncţionalităţi”, a argumentat liderul democrat-liberal. În opinia sa, urgentarea adoptării acestei legi se impune deoarece dezbaterea la Senat trenează de peste o jumătate de an, iar Legea Bugetului de stat pentru 2011 nu poate fi redactată în lipsa planului de şcolarizare şi a cheltuielilor aferente.

“Guvernul a făcut un efort remarcabil în ceea ce priveşte finalizarea legii pentru a putea fi susţinută în Parlament. Executivul a luat în analiză peste 1200 de amendamente pe care le-au depus n parlamentarii. Foarte multe dintre acestea se regăsesc şi în forma finală a Legii Educaţiei Naţionale. Cele mai multe dintre aceste amendamente, peste 750, au aparţinut parlamentarilor PDL. Interesul PSD a fost mult mai mic, cu puţin peste 250 de amendamente, interesul acestor oameni fiind de a-şi îmbunătăţi imaginea publică şi de a aduna capital politic”, a adăugat deputatul Ioan Oltean.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a criticat atitudinea parlamentarilor Opoziţiei de a părăsi sala de plen la şedinţa de asumare a răspunderii . “Am rămas surprins de uşutinţa cu care PSD s-a manifestat în acest mod, dar şi de uşurinţa cu care PNL trage la căruţa PSD. PNL este a patra roată la căruţa PSD, este un partid care devine tot mai mult sluga PSD”, a menţionat liderul democrat-liberalilor bistriţeni.

Deputatul Ioan Oltean nu dă şanse de reuşită moţiunii depuse de Opoziţie în urma angajării Guvernului pe Legea Educaţiei Naţionale, parlamentarii PDL urmând să aplice politica abţinerilor, ca formă de preîntâmpinare a …surprizelor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5