Deputatul Robert Sighiartău: Fără reclame la jocurile de noroc!

Fără reclame la jocurile de noroc! Sănătatea morală, psihică și fizică a copiilor noștri este mai importantă decât orice, declară deputatul liberal Robert Sighiartău.

"Proiectul promovat de Adrian Cozma și de colegii mei trebuie să treacă in forma în care a fost depus. Modificările de la Senat au fost făcute fără acordul conducerii PNL.

Vom corecta proiectul de lege cu ajutorul oamenilor de bună credință din Camera Deputaților astfel încât să își atingă scopul!", a explicat parlamentarul bistritean.

*** 

Potrivit adevărul.ro, Senatul a adoptat proiectul care vizează limitarea publicităţii audiovizuale pentru jocurile de noroc şi pentru pariurile sportive. Plenul şi-a însuşit raportul de admitere cu amendamente al Comisiilor juridică şi de cultură.

Senatorii au votat pentru permiterea reclamelor între orele 23,00 şi 6,00, iar reclamele outdoor nu pot depăşi 30 de metri pătraţi. Senatorii au votat amendamentele propuse de liberali, precum cel care permite, în intervalul orar 6,00 - 23,00, "inserturile grafice ale mărcii, siglei sau altui simbol prin care se poate identifica titularul mărcii", însoţite de mesajul "Fii responsabil" şi de interdicţia participării la jocurile de noroc a persoanelor sub 18 ani.

Un alt amendament adoptat prevede că "formele de publicitate exterioară sunt permise dacă dimensiunile materialelor publicitare nu depăşesc, în mod individual, o suprafaţă de 30 de metri pătraţi" şi nu promovează premii în bani sau bunuri materiale.a

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5